Bițean bănuit de furt, acces ilegal la un sistem informatic

Bistrițean bănuit de furt, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, reținut de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, în urma unor percheziții desfășurate ieri

Ieri, 17 martie, polițiștii din Bistrița-Năsăud au efectuat 2 percheziții domiciliare la locuințele unor persoane din Bistrița, bănuite de comiterea infracțiunilor de furt, acces ilegal la un sistem informatic și efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos. Dosarul se află în instrumentarea polițiștilor Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

La percheziții au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor 6 carduri bancare emise în Anglia și 2 token-uri aferente, 107 cartușe neletale, precum și alte obiecte și înscrisuri cu valoare probatorie.

Bănuit de comiterea faptelor este un bărbat de 36 de ani, din Bistrița care în urma probatoriului administrat a fost reținut pentru 24 de ore. În cursul zilei de astăzi va fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Din investigațiile efectuate până în prezent a reieșit faptul că, la data de 30 octombrie 2020, bărbatul de 36 de ani ar fi montat în fanta de introducere a cardurilor bancare a unui ATM un dispozitiv cu ajutorul căruia ar fi efectuat operațiuni de interogare și retragere numerar. Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este de 9.000 de lei.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activități infracționale a persoanelor implicate. La acțiunile de ieri au participat polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, Acțiuni Speciale și Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

***foto 1,2 și 3 atașate

Armă aflată în circuitul ilegal, ridicată de polițiști în vederea continuării cercetărilor

La data de 17 martie a.c., polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Bistrița-Năsăud au ridicat în vederea cercetărilor o armă neletală, cu aer comprimat, supusă autorizării, deținută ilegal de un tânăr de 29 de ani, din Bistrița.

Din cercetările și investigațiile efectuate de polițiști a reieșit faptul că, în cursul anului 2014, tânărul ar fi introdus fără drept pe teritoriul României arma în cauză, iar în cursul anului 2019 ar fi efectuat, fără drept, mai multe focuri asupra unor ținte improvizate în grădina locuinței sale.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și uz de armă fără drept.

***foto 4 atașată

Năsăud: acțiuni pentru siguranța elevilor, prevenirea și combaterea absenteismului școlar

La data de 17 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Năsăud au organizat și desfășurat o acțiune pentru menţinerea şi asigurarea ordinii publice în unităţile şcolare și prevenirea și combaterea absenteismului școlar în rândul elevilor. Verificările au fost efectuate au vizat și modul de respectare a prevederilor legale pentru prevenirea răspândirii Sars-Cov2 în rândul elevilor.

Astfel, au fost verificate mai multe unități școlare și au fost legitimate 20 de persoane. Totodată, au fost controlate localuri publice din orașul Năsăud, fiind depistați 15 elevi care absentau de la cursuri. Au fost întocmite informări către conducerea unităţilor de învăţământ unde învață, în vederea dispunerii măsurilor care se impun.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate două sancțiuni contravenționale în valoare de 500 lei, pentru nerespectarea Legii 349/2000.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *