Buletin de presă din data de 22 martie

Politia-Romana
Politia-Romana

Rămâne în arest pentru următoarele 30 de zile

Bărbatul de 38 de ani, cercetat pentru vătămare corporală din culpă, conducere cu alcoolemie și părăsirea locului accidentului, a fost prezentat Judecătoriei Bistrița care a dispus arestarea preventivă acestuia pentru o perioadă de 30 de zile. Bărbatul rămâne în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, iar cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Rutier, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița.

În fapt, la data de 20 martie a.c., pe strada Gheorghe Șincai din municipiul Bistrița, un biciclist a fost acroșat de un autoturism. Imediat după producerea accidentului, conducătorul auto a plecat de la fața locului. A fost depistat în scurt timp și a fost identificat ca fiind un bărbat de 38 de ani din comuna Galații Bistriței. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cazul biciclistului, un bărbat 53 de ani, din Blăjenii de Jos, rezultatul testării a fost negativ.

Polițiștii Biroului Rutier au dispus reținerea pentru 24 de ore a bărbatului de 38 de ani, pe care îl cercetează pentru comiterea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere cu alcoolemie și părăsirea locului accidentului. Ulterior, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Condamnat la închisoare pentru infracțiuni la regimul rutier

La data de 19 martie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Năsăud, împotriva unui bărbat de 34 de ani, din Sângeorz-Băi.

Bărbatul în cauză a fost condamnat la 4 ani și 10 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și sub influența alcoolului sau altor substanțe. A fost încarcerat de polițiști în penitenciar.

Infracțiuni la regimul rutier, constatate în flagrant, de polițiștii cu atribuții pe linie rutieră din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Bistrița

La data de 21 martie a.c., în urma unor verificări efectuate în trafic, polițiștii au întocmit dosar penal în cadrul căruia efectuează cercetări pentru conducere fără permis și punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat.

Vizat de comiterea faptelor este un bărbat de 46 de ani, din Milaș, care a fost depistat pe Drumul Județean 173, în timp ce conducea un moped care nu avea plăcuțe de înmatriculare. Totodată, în urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. De asemenea, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeași zi, pe Drumul Județean 174, pe raza localității Budacu de Sus, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au depistat un alt bărbat, de 47 de ani, din Josenii Bârgăului, care a condus un autoturism, deși avea permisul de conducere anulat. Și în acest caz, polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducere fără permis și continuă cercetările.

Arestat preventiv pentru 30 de zile, cercetat pentru comiterea mai multor infracțiuni

La data de 19 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bistrița au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 57 de ani, din Bistrița, pe care-l cercetează pentru comiterea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, violenţă în familie, distrugere şi amenințare. Ulterior, a fost prezentat magistraților care au dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

În fapt, în dimineața de 19 martie a.c., o femeie de 54 de ani, din Bistrița a sesizat faptul că, în seara de 18 martie, în timp ce se afla la domiciliu împreună cu soțul ei, un bărbat de 57 de ani, a fost agresată fizic și amenințată de către acesta. Totodată, în timpul agresiunii, bărbatul i-a distrus telefonul mobil și a închis-o într-o încăpere a locuinței.

Cazul se află în instrumentarea polițiștilor Biroului de Investigații Criminale care continuă cercetările sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița.

Dosare penale pentru conducere cu alcoolemie, fără permis și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat

La data de 20 martie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au depistat în trafic un bărbat de 47 de ani, din Budacu de Sus, care conducea un moped, deși se afla sub influența alcoolului. Bărbatul a fost depistat prin localitatea Budacu de Sus, iar în urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,83 mg/l alcool în aerul expirat.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, a reieșit că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autovehiculul nu este înmatriculat.

Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

La aceeași dată, un bărbat de 73 de ani, din Budacu de Sus, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea autoturism pe Drumul Județean 173, prin localitatea Budacu de Sus, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost 0,51 mg/ l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că bărbatul în cauză nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal întocmit pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducerea unui vehicul fără permis.

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *