Ziarul care ține cu românul

C.J. Sibiu – Peste 33 de milioane de lei pentru combaterea infecțiilor asociate actului medical

C.J. Sibiu - Peste 33 de milioane de lei pentru combaterea infecțiilor asociate actului medical

Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a semnat contractele pentru achiziția de echipamente și materiale pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale la SCJUS.

Proiectul ”Reducerea riscului de infecții nosocomiale în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu” este finanțat cu fondurile pe care administrația județeană le-a obținut din Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR) și are o valoare totală de peste 33 de milioane lei.

Achiziția echipamentelor și materialelor a fost împărțită în 17 loturi care au ca terme de livrare maxim 60 de zile de la data semnării contractului de către părți.

Printre  echipamentele și materialele care vor fi achiziționate se află: aparate de dezinfecție, stații de sterilizare bazate pe tehnologia cu plasmă, echipamente pentru producere aer ultracurat, mașini de spălat instrumentar, mașină de curățat cu ultrasunete, sistem purificare aer cu filtru HEPA și sistem de curățare si dezinfecție cu abur pentru suprafețe.

Totodată, va fi achiziționată și o masa de operație împreună cu un procesor automat de probe microbiologice, un sistem automat de detecție microbiană și unul de determinare a sensibilității la antibiotice, toate extrem de necesare pentru sălile de operație, în care riscul de contaminare cu baterii care determină infecții asociate actului medical este cel mai ridicat.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *