Cercetați sub control judiciar, pentru tâlhărie

Doi bărbați din județul Mureș sunt cercetați, sub control judiciar, pentru tâlhărie. Cei doi sunt bănuiți că, profitând de neatenția și vulnerabilitatea unui bărbat din Blaj, i-ar fi smuls din mâna o sumă de bani.

La data de 16 aprilie 2021, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Blaj au depistat și reținut doi bărbați, de 18 și 42 de ani, din orașul Ungheni, județul Mureș, care sunt bănuiți de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie.

Se pare că, în dimineața zilei de 16 aprilie, aceștia l-ar fi abordat pe un bărbat, de 80 de ani, din Blaj, sub pretextul că-i oferă, gratis, mai multe oale, însă, la final, i-au solicitat suma de 300 de lei.

În momentul în care bărbatul și-ar fi scos banii din portofel, pentru a plăti, aceștia i-au luat, din mână, toți banii, respectiv suma de 1.200 de lei și au fugit de la locul faptei.

În cursul zilei de sâmbătă, 17 aprilie, reținuții au fost prezentați în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, care au dispus cercetarea lor sub măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.

Ordine de protecție provizorii

Polițiștii din Abrud au emis două ordine de protecție provizorii față de doi bărbați care și-ar fi agresat soțiile. Bărbații s-au ales cu dosare penale, pentru violență în familie.

La data de 16 aprilie, polițiștii din Abrud au fost sesizați, de către o femeie din oraș, cu privire la faptul că, ar fi fost agresată de soț.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, față de bărbat, polițiștii au emis un ordin de protecție, pe o perioada de 5 zile.

Și în cursul zilei de 17 aprilie 2021, polițiștii din Abrud au fost sesizați, de către o femeie din oraș, cu privire la faptul că, soțul ar fi agresat-o atât pe ea, cât și pe fiul lor.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, față de bărbatul de 52 de ani, polițiștii au emis un ordin de protecție, pe o perioada de 5 zile.

În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie.

Haine contrafăcute, confiscate la Câmpeni

Polițiștii de investigare a criminalității economice au ridicat articole vestimentare, în valoare de peste 6.000 de lei, susceptibile a fi contrafăcute, de la o societate comercială din Câmpeni unde erau expuse, pentru vânzare. A fost întocmit dosar penal.

Cu ocazia unui control efectuat vineri, 16 aprilie 2021, la o societate comercială din Câmpeni, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au identificat 113 articole de îmbrăcăminte care poartă însemnele unor mărci celebre, în legătură cu care reprezentantul societății comerciale nu a prezentat documente de provenienţă şi nici documente privind autenticitatea sau originalitatea produselor, existând suspiciunea că sunt contrafăcute.

Față de reprezentantul societății comerciale controlate, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulaţie a unui produs având o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, fapte prevăzute de art. 90 din Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, iar articolele de îmbrăcăminte, în valoare de 6.090 de lei, au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor.

Infracțiuni rutiere

La data de 18 aprilie 2021, în jurul orei 04.30, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj l-au depistat pe un tânăr de 21 de ani, din comuna Cenade, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 18 aprilie 2021, în jurul orei 15.00, pe strada Moților din Aiud, un bărbat de 32 de ani, din localitatea Măgina, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism, în direcția Aiud – Măgina a intrat în coliziune cu un alt autovehicul, condus de o femeie, de 35 de ani, din Aiud, rezultând doar pagube materiale.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Accident rutier

La data de 18 aprilie 2021, în jurul orei 16.00, pe raza localității Lopadea Veche, un bărbat de 68 de ani, din localitatea Lopadea Veche, în timp ce conducea o motocicletă, în direcția Lopadea Nouă – Mirăslău, a frânat busc, împrejurare în care o femeie de 59 de ani, pasageră pe motocicletă, a căzut de pe aceasta. Ulterior, bărbatul ar fi părăsit locul accidentului, fără încuviințarea organele de poliție.

În urma accidentului rutier, femeia ar fi suferit leziuni corporale și a fost transportată la spital.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar în urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției și conducere fără permis.

Amplasarea radarelor în perioada 20.04.2021

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *