Consiliul Județean Sibiu deschide sesiunea de depunere a proiectelor pentru Agendele județului

  • Au fost aprobate ghidurile de finanțare
  • Suma alocată este de 2.750.000 lei pentru finanțarea proiectelor

În urma aprobării ghidurilor de finanțare pentru agendele județului Sibiu, în cadrul ședinței extraordinare din data de 11 martie 2022, Consiliul Județean Sibiu deschide sesiunea de depunere a proiectelor pe agendele culturală și dezvoltare a comunității, sportivă, educațională și cea pentru tineret.

Cei interesați pot depune proiecte la sediul instituției, pe strada General Magheru, nr.14, la Centrul de Informare pentru Cetățeni situat la parter, de luni până vineri, în următoarele perioade:

  • Între 12.03 – 11.04.2022, ora 16, pentru agendele culturală și dezvoltare a comunității, educațională și cea pentru tineret
  • Între 12.03 – 28.03.2022, ora 16, pentru agenda sportivă, atât pentru structuri publice, cât și pentru structurile private

Ghidul și anexele aferente, precum și Regulamentul și anexele aferente se găsesc pe site-ul Consiliului Județean Sibiu www.cjsibiu.ro, la secțiunea Acțiunile noastre.

Suma totală alocată din bugetul local al județului pentru susținerea acestor proiecte se ridică la 2.750.000 lei, cu peste 5% mai mult decât în anul 2021 și cu peste 25 % mai mult față de anul 2020. Astfel, bugetul alocat Agendei Sportive va beneficia de o creștere de 75.000 lei pentru finanțarea proiectelor propuse de către structurile de drept privat și 100.000 pentru proiectele structurilor de drept public.

Agendele vor fi bugetate în anul 2022 cu următoarele sume:

  • 1.300.000 lei – Agenda Culturală și dezvoltare a comunității
  • 1.050.000 lei – Agenda Sportivă, din care 800.000 lei pentru proiectele propuse de structurile de drept privat, și 250.000 lei proiectele structurilor de drept public
  • 150.000 – Agenda Educațională
  • 250.000 – Agenda de și pentru Tineret

Consiliul Județean Sibiu continuă să susțină și să promoveze proiecte care abordează activități în aer liber, ce pun în evidență valorile naturale și patrimoniul cultural al județului Sibiu, în contextul în care, atât anul 2021, cât și anul 2022 au fost declarați Anii Drumeției. Acest program este inițiat și finanțat de CJ Sibiu pentru a promova județul Sibiu ca destinație atractivă pentru ecoturism, de a regenera infrastructura de drumeție din județ și de a valorifica resursele naturale prin intermediul activităților prietenoase cu mediul înconjurător.

Totodată, CJ Sibiu încurajează unitățile de învățământ din mediul rural și din orașele mici să propună proiecte care pot fi finanțate prin Agenda Educațională. Acestea vor viza activități pentru combaterea și reducerea discriminării, a violenței și a abandonului școlar în care elevii vor fi implicați, precum și organizarea de acțiuni extrașcolare care promovează drumeția, viața activă în natura, protejarea mediului, reciclarea, plantarea de copaci și pomi fructiferi și patrimoniul cultural. De asemenea, unitățile de învățământ pot solicita finanțare pentru proiecte prin care sunt derulate acțiuni pentru sănătate, igienă, sesiuni, seminarii și care au în vedere realizarea de parteneriate între rural și urban pentru a spori egalitatea de șanse.

Nu în ultimul rând, toate proiectele depuse trebuie să țină cont de politica implementată la nivelul CJ Sibiu și a instituțiilor din subordine privind eliminarea plasticului de unică folosință în cadrul evenimentelor organizate.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *