Ziarul care ține cu românul

D.G.A. Sibiu – Persoane condamnate definitiv pentru dare de mită

 În cursul lunii iunie 2024, Tribunalul Sibiu a admis acordurile de recunoaștere a vinovăției încheiate în două cauze având ca obiect săvârșirea infracțiunii de dare de mită, în care agenții de poliție au sesizat lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Sibiu în momentul în care li s-au promis sume de bani cu titlu de mită:

Pedeapsa de 1 an și 8 luni închisoare cu suspendarea pentru luare de mită

La data de 20.06.2024, instanța a condamnat un inculpat la pedeapsa de 1 an și 8 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei și și a dispus confiscarea specială a sumei de 400 de lei ridicată cu ocazia constatării în flagrant a infracțiunii.

În fapt, la data de 09.07.2023, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au prins în flagrant o persoană în vârstă de 26 de ani, care a promis suma de 500 de lei cu titlu de mită unui agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu – Poliţia Municipiului Sibiu, Biroul Rutier, în scopul de a nu dispune măsurile legale, ca urmare a constatării unei contravenții la regimul rutier, respectiv conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Promisiunea a fost înregistrată de către agentul de poliție cu aparatura tip body-cam aflată în dotare, iar ulterior acesta a sesizat fapta lucrătorilor D.G.A. – S.J.A. Sibiu, care s-au deplasat la fața locului și au procedat la constatarea flagrantului.

 Pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare – Suma de 800 de lei oferită cu titlu de mită

La data de 21.06.2024, instanța a condamnat un inculpat la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei și a dispus confiscarea specială a sumei de 800 de lei oferită cu titlu de mită.

În fapt, la data de 24.04.2024, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sibiu, împreună cu procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au realizat o activitate de prindere în flagrant a unei persoane care a remis suma de 800 de lei cu titlu de mită unui ofițer de poliție în scopul de a îi facilita promovarea probei teoretice pentru obținerea permisului de conducere.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al D.O.S. – Brigada de Operațiuni Speciale Alba Iulia.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

FOTO CU CARACTER INFORMATIV

SURSA FOTO:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *