DIICOT – Trei inculpați reținuti pentru trafic de droguri de mare risc

La data de 14.10.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a trei inculpați, cercetaţi sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și efectuare de operaţiuni fără autorizaţie prealabilă cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză, s-a reținut faptul că, în perioada 2021-2022, inculpații, în baza aceleași rezoluții infracționale, în mod repetat, au comercializat droguri de mare risc și substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive către consumatori din județul Cluj.

Măsurile au fost dispuse după ce, unul dintre inculpați a fost prins în flagrant de către organele de cercetare penală având asupra sa aproximativ 13 grame de cocaină.

Activitățile au fost urmate de punerea în aplicare a șase mandate de percheziție domiciliară pe raza județului Cluj, în urma cărora au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor aproximativ 20 de grame de 3 CMC, mai multe terminale mobile și suma de aproximativ 29.000 de lei.

În cursul acestei zile, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj a dispus arestarea preventivă a celor trei inculpați.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități au participat polițiști din cadrul B.C.C.O. Cluj și Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca și Grupării de Jandarmi Mobile Târgu-Mureș.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *