EVENIMENTE RUTIERE ÎN GALAȚI

politia_rutiera
politia_rutiera

La data de 3 aprilie a.c., în jurul orei 22.30, polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Galați, în timp ce efectuau activități de supraveghere în trafic, au observat un autoturism care ieșea dintr-o stație peco, de pe strada Domnească, și al cărui conducător auto, la vederea echipajului de poliție, a demarat în trombă spre strada Tudor Vladimirescu.

Polițiștii au plecat în urmărirea autoturismului, efectuând semnale de oprire acustice și luminoase, dar persoana aflată la volan le-a ignorat, continuându-și deplasarea.

În dreptul intersecției dintre străzile Științei și Bravilor, polițiștii au blocat autoturismul, imobilizând ambele persoane aflate în el.

În urma verificărilor, s-a stabilit că tânărul, de 18 ani, depistat la volan, nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul aparține celuilalt tânăr, de 21 de ani, care se afla în acesta.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, cei doi fiind cercetați pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, respectiv încredințarea unui vehicul pentru a fi condus, unei persoane despre care se știe că nu posedă permis de conducere.

***

În zilele de 3 și 4 aprilie a.c., polițiștii gălățeni au depistat, în trafic, la volanul autoturismului, mai mulți conducători auto aflați sub influența alcoolului.

Astfel, primul dintre aceștia a fost depistat pe strada 1 Decembrie 1918, din municipiul Tecuci, la testarea alcoolscopică, aparatul etilotest înregistrând valoarea de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un altul a fost oprit în trafic, pe strada Prelungirea Brăilei, din municipiul Galați, și, întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând valoarea de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cu o concentrație alcoolică de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, a fost depistat și un alt bărbat, care a condus autoturismul pe strada Alexandru Papadopol Calimach, din municipiul Tecuci.

În toate cele trei cazuri, conducătorilor auto le-au fost prelevate mostre biologice, pentru stabilirea alcoolemiei, polițiștii întocmind dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 4 aprilie a.c., în jurul orei 11.50, pe D.J. 251, în afara localității Pechea, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane.

Din primele verificări a reieșit că accidentul, în care au fost implicate două autoturisme, s-ar fi produs pe fondul unei depășiri neregulementare, după impact, acestea ieșind în afara părții carosabile.

O tânără, de 25 de ani, aflată la volanul unuia dintre autoturisme, a fost rănită, dar nu a necesitat internarea.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

***

La data de 4 aprilie a.c., în jurul orei 19.10, polițiștii Serviciului Rutier Galați – Biroul Drumuri Naționale și Europene au oprit în trafic, pe D.N. 25, în interiorul localității Ivești, un autoturism, înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 158 km/h, pe un tronson de drum unde viteza legală era de 50 km/h.

La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr, de 26 de ani, acesta fiind sancționat de polițiști cu amendă contravențională în valoare de 2 900 de lei.

Totodată, s-a luat și măsura complementară a reținerii permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru o perioadă de 90 de zile.

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *