Genți și portofele de lux contrafăcute de peste 3 milioane de lei descoperite la frontieră

Genți și portofele de lux contrafăcute de peste 3 milioane de lei descoperite la frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Bechet au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui ansamblu rutier, mai multe cutii de carton ce conțineau 245 bunuri – articole de marochinărie, toate purtând însemnele unui brand de lux şi care prezentau suspiciuni de contrafacere. Dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, acestea ar fi valorat aproximativ 3.777.9000 lei.

La data de 09.08.2024, în jurul orei 23.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetățean turc, în vârstă de 60 de ani, care se afla la volanul unui ansamblu rutier format din cap tractor și semiremorcă, înmatriculat în Turcia.

Șoferul transporta piese de mobilier din Turcia pentru Germania și Franța, conform documentelor de însoțire a mărfii.

Cu ocazia efectuării controlului asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit în compartimentul de marfă al semiremorcii mai multe cutii de carton ce conțineau articole de marochinărie.

În urma inventarierii bunurilor, a rezultat cantitatea de 245 genți și portofele de lux, toate purtând însemnele unei mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, în valoare de aproximativ 3.777.900 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost indisponibilizate de către lucrătorii din cadrul Biroului Vamal Bechet, în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, faţă de şoferul turc se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *