Însușirea bunului găsit este infracțiune și se pedepsește cu închisoarea!

Însușirea bunului găsit este infracțiune și se pedepsește cu închisoarea!

Însușirea bunului găsit este infracțiune și se pedepsește cu închisoarea!

La data de 22 martie a.c., polițiștii Biroului de Investigații Criminale au identificat un tânăr de 18 ani, din Bistrița, pe care-l cercetează pentru însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor.

Tânărul este bănuit că, în seara de 12 noiembrie 2020, în timp ce se afla într-un taximetru, pe o stradă din Bistrița, și-ar fi însușit pe nedrept un telefon mobil pe care o femeie l-a uitat în autoturism.

Prejudiciul, în valoare de 1300 de lei, a fost recuperat și restituit păgubitei, o femeie de 50 de ani, din Bistrița. Cercetările continuă de polițiștii de la Investigații Criminale Bistrița.

Atenție, conform art. 243(1) din Codul Penal: ”Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităților sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepsește cu închisoare de la o lună la trei luni sau cu amendă.”

Reținut de polițiștii Biroului de Investigații Criminale pentru 24 de ore, cercetat pentru amenințare, violare de domiciliu și furt

La data de 22 martie a.c., în urma investigațiilor efectuate, polițiștii Biroului de Investigații Criminale au depistat și reținut pentru 24 de ore un bărbat de 30 de ani, din Bistrița, pe care-l cercetează pentru săvârșirea infracțiunilor de amenințare, violare de domiciliu și furt calificat. În cursul zilei de astăzi va fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Bărbatul este bănuit că, în ziua de 17 martie a.c., ar fi pătruns în locuința din Bistrița a unei tinere de 21 de ani și i-ar fi lăsat, în scris, mesaje de amenințare. Totodată, la începutul lunii martie, ar fi pătruns în locuința tinerei și i-ar fi sustras bunuri care au fost recuperate și restituite păgubitei.

Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii de la Investigații Criminale Bistrița pentru săvârșirea infracțiunilor de amenințare, violare de domiciliu și furt calificat.

Bărbatul se află în arest, iar în cursul zilei de astăzi va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa cu propunere de luare a măsurii arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Ordin de protecție provizoriu, emis de polițiști

În seara de 22 martie a.c., în urma unei intervenții la un eveniment sesizat prin 112, polițiștii Biroului de Ordine Publică au emis un ordin de protecție provizoriu și au întocmit un dosar penal pentru violență în familie, amenințareși distrugere.

În fapt, aseară, o femeie de 35 de ani, din Viișoara a sesizat polițiștii cu privire la faptul că, în timp ce se afla la domiciliu, soțul său care se afla în stare de ebrietate a amenințat-o, a încercat să o lovească și a spart un televizor.

Polițiștii Biroului de Ordine Publică monitorizează starea conflictuală și respectarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție provizoriu. Totodată, continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit.

Conducere fără permis, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals- infracțiuni constatate, în flagrant, în urma unui control efectuat de polițiștii Biroului Rutier Bistrița

În această dimineață, în jurul orei 00.05, pe Drumul Național 17, în localitatea Viișoara, polițiștii Biroului Rutier l-au depistat și oprit în trafic pe un bărbat de 33 de ani, din Parva, în timp ce conducea un autoturism.

La control, bărbatul a prezentat un permis de conducere emis în țara noastră însă, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor documentul prezentat și au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de conducerea a unui vehicul fără permis de conducere, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism, deși avea permisul de conducere reținut

În această dimineață, în jurul orei 00.10, pe Drumul Județean 172 G, în localitatea Cușma, polițiștii l-au depistat pe un bărbat din Ghinda, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în județul Mureș.

În urma controlului efectuat, a reieșit faptul că cel în cauză are permisul de conducere reținut. Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis. Totodată, a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea restricțiilor privind circulația în afara locuinței, în intervalul 22.00-05.00.

Doi tineri cercetați pentru lovire și alte violențe și violare de domiciliu au fost reținuți pentru 24 de ore, de polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința

Ieri, 22 martie, în urma cercetărilor efectuate și probatoriului administrat, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 29 ani, din Bistrița Bârgăului și a unui tânăr de 23 de ani, din Tureac, cercetați pentru săvârșirea infracţiunilor de lovire sau alte violențe și violare de domiciliu.

Cei doi sunt bănuiți că, la sfârșitul lunii octombrie 2019, ar fi pătruns în curtea locuinței unui bărbat de 42 de ani, din Sângeorzu Nou și i-ar fi aplicat mai lovituri. Conform certificatului medico-legal acesta necesita pentru vindecare un număr de 28-30 zile de îngrijiri medicale.

În cursul zilei de astăzi, cei doi vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Cercetările continuă de polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința în vederea clarificării cauzei sub toate aspectele.

Dispărut de acasă, depistat de polițiști

La data de 22 martie a.c., în urma căutărilor efectuate, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au depistat un bărbat de 44 de ani, din Anieș, dispărut de acasă. Dispariția acestuia a fost sesizată la data de 19 martie a.c., de către soția sa, o femeie de 41 de ani.

Bărbatul a declarat polițiștilor că nu a fost victima vreunei infracțiuni și că nu dorește să se întoarcă acasă. Polițiștii Secției 7 au revocat măsura căutării la nivel național, dispusă față de acesta.

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *