Interventii in judetul Valcea

smurd
smurd

În ultimele 24 de ore, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea a gestionat 93 de misiuni.

Membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru gestionarea a 16 situaţii de urgenţă.

Echipajele au intervenit pentru: 4 traumatisme, două accidente rutiere și 10 diverse afecțiuni medicale.

După acordarea primului ajutor calificat, toți pacienţii au fost monitorizați și transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.

În data de 23.03.2021, la ora 19.03, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Budești.

Până la stingerea incendiului, a ars funinginea din interiorul coșului de evacuare a fumului.

Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este necurăţarea coşului de funingine.

Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, trebuie respectate următoarele reguli:

  • verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
  • coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
  • coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea).

În data de 24.03.2021, la ora 02.07, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit în localitatea Budești, sat Piscu Pietrei.

Până la stingerea incendiului, a ars: acoperişul unei case, construit din lemn, pe o suprafaţă de circa 30 mp. A fost necesară intervenţia echipajului SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat proprietarului, întrucât acesta a suferit arsuri de gradul 3 pe membre, ulterior a fost transportat la spital. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este intrarea în contact a scânteilor cu materialele combustibile (lemn)din cauza deteriorării coșului de evacuare a fumului.

Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, trebuie respectate următoarele reguli:

  • Repararea din timp a sobelor şi coşurilor de fum, curăţarea si revizuirea acestora, înlăturarea defectelor de construcţie ;
  • La trecerea prin planşeele combustibile, zidăria coşurilor de evacuare a fumului trebuie să fie de cel puţin 24 cm de la faţa interioară a canalelor de fum jur împrejur, lăsând un rost de 3 cm liber sau umplut cu material termoizolator . Porţiunea care traversează podul clădirii până la străpungerea acoperişului va avea feţele tencuite şi văruite . Izolaţiile termice (incombustibile) trebuie să reducă temperatura, pe partea exterioară a coşului, sub 50 de grade C
  • Coșul de fum situat la mai puțin de 1,5 m în plan orizontal, de coama acoperișului, trebuie să depășească coama cu minimum 0,5 m pentru învelitori incombustibile și 1 m pentru învelitorile combustibile. Coșul de fum amplasat la distanțe mai mari de 1,5 m față de coama acoperișului va avea înălțimea de cel puțin 1 m față de învelitoare ;
  • Burlanele de tabla sa fie racordate bine la coşurile de fum, iar îmbinarea tronsoanelor să se facă pe o distanţa de 8 -10 cm.

În această perioadă, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au mai intervenit pentru alte 75 situații de protecție a comunități: 70 misiuni de informare preventivă și verificare; o misiune de transport a unei persoane, o decontaminare, o misiune de recunoaștere, o deblocare a unei uși în localitatea Rm. Vâlcea și asigurare măsuri de prim ajutor la susținerea probelor fizice pentru admiterea în școlile militare.

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *