În ultimele 48 de ore, angajații Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „General Magheru” al Judeţului Vâlcea a gestionat 179 de misiuni.
Membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru 40 de situaţii de urgenţă.
Echipajele au intervenit pentru: 7 traumatisme; un accident rutier; 29 diverse afecțiuni medicale, două cazuri de asistență persoane și un stop cardiac (un bărbat în vârstă de 76 de ani din Mădulari găsit în SCR. Din păcate, în urma efectuării manevrelor de resuscitare s-a declarat decesul de către medicul de la ambulanță).
După acordarea primului ajutor calificat, ceilalți pacienți au fost monitorizați și transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.
Pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” au acționat în ultimele 48 de ore pentru stingerea a 4 incendii de vegetație uscată. Flăcările s-au manifestat în localitățile Glăvile, Bunești, Orlești și Ionești, fiind mistuită vegetația pe aproape 4 ha.
Pentru prevenirea unor situații asemănătoare recomandăm respectarea următoarelor reguli :
- Arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută numai după obţinerea permisului de lucru cu focul. Emiterea permisului se face prin grija primarului de către şeful serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă sau persoana desemnată în acest sens.
- În perioadele de secetă prelungită arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă.
Arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută cu respectarea următoarelor prevederi generale:
a) condiţii meteorologice fără vânt;
b) colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată;
c) executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;
d) curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 m;
e) desfăşurarea arderii numai pe timp de zi;
f) asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;
g) supravegherea permanentă a arderii;
h) stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii;
În aceeași zi, 11.04.2021, pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs un coș pentru evacuarea fumului în localitatea Brezoi.
Până la stingerea incendiului, a ars funinginea din interiorul coșului de fum pericolul extinderii flăcărilor fiind înlăturat prin intervenția promptă a pompierilor. Cercetările preliminare arată că flăcările s-ar fi declanșat în urma necurățării funinginii de pe coș, înainte de folosirea sistemului de încălzire.
Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, trebuie respectate următoarele reguli:
- coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
- coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului
În această perioadă, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au mai intervenit pentru alte 129 de misiuni de protecție a comunității, din care : 61 de misiuni de patrulare, 57 de misiuni de informare preventivă și 11 acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție în contextul Covid19. De asemenea au acționat la 4 misiuni de transport persoane supraponderale, de la domiciliu la unitățile medicale, pentru îngrijiri suplimentare.
ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL
Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:
Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/
Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/
ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!