Ziarul care ține cu românul

ITM Sibiu – Control la Alan Trade SRL în urma unei petiții

I.T.M. Sibiu verifică unităţile care desfăşoară activităţi cu articole pirotehnice

Ca urmare a unei petiții comunicată prin intermediul poștei electronice și înregistrată la I.T.M. Sibiu în data de 28.06.2024, ora 08:55, prin care erau sesizate aspecte referitoare la încălcarea unor drepturi specifice raporturilor de muncă în executare de către societatea Alan Trade SRL, o echipă de control din cadrul instituției noaste s-a deplasat la sediul unității reclamate în jurul orei 10:00, fiind inițiat pe loc un control specific domeniului relațiilor de muncă. Ajunși la fața locului, inspectorii de muncă au purtat discuții cu conducerea unității, cu reprezentanții salariaților și cu personalul care presta activitate în secțiile de producție ale Societății Alan Trade SRL.

Activitățile de control vizează aspecte referitoare la executarea contractelor individuale de muncă, verificarea modului de calculare și acordare a drepturilor salariale, modalitatea de acordare a tichetelor de masă precum și a decontării cheltuielilor de deplasare la locul de muncă (decontare cheltuieli transport) precum și a altor obligații reținute în sarcina angajatorului prin contractul colectiv de muncă aplicabil respectiv a regulamentului intern.

Având în vedere faptul că verificările sunt în plină desfășurare, din primele concluzii putem preciza faptul că în cadrul unității a avut loc un protest spontan ca urmare a unei ședințe organizate de către conducerea unității prin care s-a dispus comunicarea către personalul încadrat a unor decizii luate la nivelul unității în ceea ce privește acordarea unor drepturi specifice raporturilor de muncă aflate în executare.

Subliniem faptul că salariații au avut posibilitatea de a consemna în scris în prezența echipei de control aspectele care au generat protestul la care s-a făcut referire, prin completarea formularelor tip intitulate generic ”Fișa de identificare”, aspect reglementat de procedura operațională de control aprobată de Inspecția Muncii.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *