Material lemnos confiscat de poliţişti

La 30.03.2021, în cadrul Planului de Acţiune “Scutul Pădurii”, polițiști din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul de Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice, au efectuat activități de control pe raza judeţului Suceava pe linia respectării prevederilor legale privind transportul materialelor lemnoase ocazie cu care au constatat următoarele:

La ora 03.45, în localitatea Cornu Luncii, a fost identificată în trafic autoutilitara condusă de un bărbat din comuna Slatina care transporta material lemnos, cherestea de esenţă rășinoase.

Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de provenienţă şi transport pentru materialul lemnos, poliţiştii au cerut sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul din comuna Slatina transporta cantitatea de 4,92 mc cherestea de esenţă rășinoase.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor din Legea 171/2010, iar cantitatea de 4,92 mc cherestea de esenţă rășinoase a fost confiscată şi predată în custodie Ocolului Silvic Mălini.

La ora 10.30, în comuna Moara, a fost identificată în trafic autoutilitara condusă de un bărbat din oraşul Frasin, care transporta material lemnos, cherestea de esenţă răşinoase.

Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de provenienţă şi transport pentru materialul lemnos, poliţiştii au cerut sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul din comuna Slatina transporta cantitatea de 3,41 mc cherestea de esenţă rășinoase.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor din Legea 171/2010, iar cantitatea de 3,41 mc cherestea de esenţă rășinoase a fost confiscată şi predată în custodie Ocolului Silvic Pătrăuți.

La 31.03.2021, ora 11.30, o patrulă din cadrul Secţiei 11 Poliţie Rurală Pojorâta a oprit pentru control DN 17 A din comuna Sadova autoutilitara condusă de un bărbat din municipiul Câmpulung Moldovenesc, care transporta material lemnos.

Având în vedere faptul că, conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de provenienţă şi transport pentru materialul lemnos, poliţiştii au cerut sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta cantitatea de 2,90 mc lemn foc.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Pojorâta

Sancţiuni contravenţionale în valoare de 7.003 lei aplicate de poliţişti

În ziua de 26.03.2021, în intervalul 08:00-16:00, poliţişti din cadrul S.A.E.S.P. au organizat o acţiune pe linia verificării respectării prevederilor legale de către deținătorii legali de arme și muniții de pe raza judeţului Suceava, ocazie cu care au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale în valoare de 7.003 lei.

În cadrul acţiunii poliţiştii au anulat dreptul de deținere port și folosire pentru 1 deținător de arme și muniții ce nu respecta condițiile de păstrare şi au suspendat dreptul de deținere port și folosire pentru 4 deținători de arme și muniții.

Eveniment rutier cercetat de poliţişti

La 31.03.2021, în jurul orelor 15.55, în timp ce conducea autoturismul pe DN 2 H, din oraşul Milișăuți, într-o curbă la dreapta, un bărbat de 35 de ani din municipiul Suceava a pătruns pe sensul opus de mers unde a intrat în coliziune cu autoutilitara condusă regulamentar din sens opus de către un bărbat de 40 de ani din municipiul Rădăuţi.

Din accident a rezultat rănirea bărbatului de 35 de ani, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Ambii conducători auto au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

Dosare penale la regimul rutier

La 31.03.2021, orele 14.30, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti a oprit pentru control pe raza comunei Voitinel autoturismul condus de o localnică de 20 de ani.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, tânăra de 20 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.

De asemenea poliţa de asigurare obligatorie era expirată, motiv pentru care conducătoarea auto a fost sancţionată contravenţional.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluţionat procedural.

La 31.03.2021, în jurul orelor 21.20, o patrulă din cadrul Poliţiei municipiului Suceava a oprit pentru control pe strada Calea Unirii din localitate autoutilitara condusă de un localnic de 39 de ani.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *