Percheziții la doi traficanți de persoane – Două persoane găsite

La data de 6 februarie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în județul Giurgiu, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane în formă continuată.

În fapt, s-a reținut că, începând cu anul 2021 și până la data de 6 februarie 2024, două persoane, membrii ai aceleași familii, ar fi recrutat și adăpostit, într-o anexă improvizată a  locuinței lor, 6 persoane vătămate, pe care le-ar fi exploatat prin supunerea la muncă fizică și ținerea în stare de sclavie, profitând de imposibilitatea acestora de a se apăra sau de a-și exprima voința, cauzată de afecțiunile fizice și psihice grave de care sufereau, precum și de lipsa mijloacelor de subzistență.

Persoanele cercetate ar fi reținut documentele persoanelor vătămate, pentru a le împiedica să plece și le-ar fi obligat să presteze diferite activități în gospodărie, fără a fi remunerate și fără a li se asigura hrana zilnică necesară, un adăpost corespunzător și condiții minime de igienă.

În data de, 6 februarie, în urma percheziției domiciliare efectuate la locuința persoanelor, două dintre persoanele vătămate au fost găsite adăpostite în condiții precare de igienă și având  probleme evidente de sănătate, de natură fizică și psihică.

De asemenea, au fost descoperite și ridicate înscrisuri de interes pentru cauză (inclusiv acte de identitate ale altor persoane vătămate), precum și alte mijloace de probă.

Audierile se desfășoară la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *