Peste 20 de dosare penale întocmite de polițiștii județului Suceava pentru conducerea vehiculelor pe fondul consumului de alcool în acest weekend

masina-politia-rutiera

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere pe fondul consumului de alcool și substanțe interzise, în weekend-ul 05 – 07.08.2022 polițiștii au desfășurat acțiuni la nivel județean, fiind implicați peste 100 de polițiști din structurile rutiere și de ordine publică.

Activitățile principale au fost concentrate în zonele în care s-au organizat evenimente sociale și artistice cu participarea unui public numeros  (Bucovina Motor Fest, Sucevița, Slatina, Vatra Dornei) dar și în celelalte zone ale județului, în special în proximitatea barurilor, cluburilor, discotecilor, sau unităților de alimentație publică.

Echipajele de poliție rutieră cu autospeciale inscripționate și neinscripționate au fost prezente în aceste zone și au fost realizate peste 500 de testări cu aparatele etilotest, etilometru și drugtest.

Prezența activă în trafic a polițiștilor a dus la identificarea la timp a celor care au nesocotit legea, consumând alcool și urcându-se la volan, în toate cazurile fiind suspendat dreptul de a conduce vehicule sau fiind întocmite dosare penale, prevenindu-se astfel producerea unor tragedii rutiere.

Doar în acest weekend, polițiștii au identificat în trafic peste 20 de șoferi care au consumat alcool, rezultatele testărilor cu aparatul etilotest evidențiind valori ale alcoolemiei care atrag răspunderea contravețională sau penală.

La data de 07.08.2022, orele 16:37, echipajul de poliție din cadrul  Secției de poliție Rurală nr. 15 Vatra Dornei, în timp ce efectua serviciul de patrulare pe D.N. 18, pe raza comunei Ciocănești, a oprit pentru control autoturismul condus de către un bărbat din comuna Ciocănești, căruia i-au fost solicitate documentele personale și ale autoturismului.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest din dotarea politiei, rezultând că acesta avea o concentraţie de alcool pur in aerul expirat de 0,80 mg/l.

Șoferul a fost condus la Spitalul mun. Vatra Dornei în vederea prelevării probelor biologice de sânge.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *