Polițiștii ilfoveni la datorie

Polițiștii ilfoveni la datorie
Obiectivul principal pentru polițiștii din Ilfov a fost și în această perioadă, respectiv ianuarie-iunie 2024, acela de a preveni și combate faptele de natură contravențională și penală pe toate segmentele polițienești.
Așadar, s-a pus un accent deosebit pe prevenirea victimizării minorilor (25 de activități), prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului (28 de activități), prevenirea criminalității informatice(4 activități), prevenirea violenței domestice(2 activități), precum prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri atât în unitățile de învățământ cât și în trafic.

8 campanii și proiecte de prevenire a criminalităţii

În cele 6 luni 2024 au fost elaborate 8 campanii și proiecte de prevenire a criminalităţii astfel:
  • Campania „Campania de Prevenire a fraudelor informatice care au ca mod de operare investițiile online în acțiuni/criptomonede”, pentru care au fost desfășurate 7 de activități informativ-preventive, realizate în comunitate, cu 360 de beneficiari;
  • Campania „Scuzele nu schimbă realitatea”- pentru care au fost desfășurate 4 activităţi  preventive,  cu 195 de beneficiari;
  • Campania „Reducerea vulnerabilității la traficul de persoane în scopul exploatării prin muncă a cetățenilor români aflați în țară și în afara granițelor”- pentru care au fost desfășurate 20 de activităţi, cu 673 de beneficiari;
  • Campania  de informare a cetățenilor cu privire la modificările legislative aduse prin Legea 213 din 5.07.2023, fiind desfășurate 32 de activităţi de informare, cu 438 de beneficiari;
  • Campania de promovare a profesiei de polițist, pentru care au fost desfășurate 4 activităţi de informare, cu 250 de beneficiari;
  • Proiectul „Plecatul de acasă nu este o soluție”, pentru care au fost desfășurate 5 activităţi de informare, cu 214 de beneficiari;
  • Proiectul „Fără discriminare”, pentru care au fost desfășurate 2 activităţi de informare, cu 40 de beneficiari;
  • Proiectul „Siguranță online-Protecțe prin educație-Securitate digitală”, pentru care au fost desfășurate 4 activităţi de informare, cu 156 de beneficiari;

Polițiștii din Ilfov au organizat și efectuat 40 de razii

Pentru prevenirea și combaterea fenomenului infracțional, polițiștii din Ilfov au organizat şi efectuat 40 de razii și 584 de acțiuni în zonele cu risc criminogen pe segmentul rutier, de ordine publică, investigații criminale, pe linia armelor și substanțelor explozive,  inclusiv la  regimul infracțiunilor de natură economică.
Începând cu data de 31 martie 2024  orele 00:00, în contextul  aderării României la spațiul  Schengen cu frontierele aeriene și maritime, a fost operaționalizat la nivel național, un nou sistem de verificare a documentelor de identitate, care  presupune verificarea persoanelor prin scanarea documentelor de identitate.
În perioada 01 aprilie-30 iunie, la nivelul I.P.J Ilfov, au fost efectuate 45.672 de verificări prin aplicația e-DAC, care a semnalat 24 de alerte pozitive, context în care, polițiștii ilfoveni au desfășurat cu operativitate activitățile specifice și au dispus măsuri polițienești în consecință.

Peste 50% din infracțiuni au fost săvârșite în mediul rural

În primele 6 luni 2024, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov, au fost sesizate 9.015 de infracţiuni, dintre care 60,21% au fost infracțiuni judiciare, 16,20% infracțiuni economico financiare și 23,58% au fost infracțiuni de altă natură.
57,74% din totalul infracțiunilor sesizate au fost săvârșite în mediul rural.
De asemenea, din totalul infracțiunilor sesizate, 670 (reprezentând 7,43%) sunt infracţiuni stradale.
1.310 (reprezentând 14,53%) sunt infracțiuni flagrante ( în creștere cu 61,5%), față de aceeași perioadă a  anului precedent.

Polițiștii criminaliști au efectuat 2.813 de cercetări la fața locului

Polițiștii criminaliști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov au efectuat 2.813 de cercetări la fața locului, au  descoperit şi ridicat 4.970 de urme și mijloace materiale de probă, de toate genurile (biologice, microurme, înscrisuri și urme traseologice), dintre care urme papilare ridicate – 348.
Au fost identificate prin mijloace criminalistice 54 persoane în 52 de cauze penale.
Polițiștii criminaliști au întocmit 16 rapoarte de constatare criminalistică fiind supuse examinării 33 materiale.

Prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente

Pe segmentul rutier, în primele 6 luni, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a numărului de victime, la nivelul inspectoratului au fost puse în aplicare planuri de măsuri, urmărindu-se prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, respectiv neadaptarea vitezei la condițiile de drum, indisciplina pietonală, neacordare de prioritate pietonilor și neacordare prioritate auto. De asemenea, polițiștii au urmărit depistarea persoanelor care nu respectă regimul legal de viteză, precum și a celor care conduc sub influența alcoolului ori a substanțelor psihoactive.
În perioada analizată au fost aplicate 46.595 de sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002, 730 de sancțiuni contravenționale la alte acte normative, au fost reţinute 4.506 de permise de conducere auto și retrase  1.734 de certificate de înmatriculare.

Combaterea conducerii sub influența substanțelor psihoactive – O prioritate pentru Poliția Română

Combaterea conducerii vehiculelor sub influența substanțelor psihoactive este o prioritate a Poliției Rutiere astfel, primele 6 luni au fost organizate 62 de acțiuni context în care s-au efectuat 1.544 de testări cu aparatele din dotare, în 75 de situații rezultând indicii cu privire la prezenta în organism a unor astfel de substanțe.

Având în vedere că acestea nu reprezintă probe în dosarele penale, persoanele în cauză au fost conduse la unități spitalicești, pentru prelevarea de probe biologice.

Peste 300 de accidente rutiere în primele 6 luni 2024

Din cele 385 de accidente rutiere ce au avut loc în primele 6 luni 2024 pe drumurile publice din judeţul Ilfov, 56 au fost accidente rutiere grave, soldate cu 20 de persoane decedate, 46 de răniţi grav şi 416  de răniţi uşor.
Polițiștii rutieri au soluționat în primele 6 luni la nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov 941 dosare penale și au dispus reținerea a 36 de persoane cercetate pentru infracțiuni rutiere, dintre care 2 persoane au fost arestate preventiv, 2 persoane au primit arest la domiciliu și 27 au primit măsura controlului judiciar, iar 5, măsura reținerii.

Polițiștii ilfoveni au intervenit la 20.042 de apeluri 112

În ceea ce privește deservirea comunității, în primele 6 luni, polițiștii ilfoveni au intervenit la 20.042 de apeluri primite prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 și 744 de intervenții au fost ca urmare, fie a sesizărilor directe, fie din oficiu.
În perioada ianuarie-iunie 2024, pentru protejarea victimelor violenţei domestice, din totalul de 1.470 de fapte penale sesizate pe linia violenței domestice 134 sunt comise în spațiul public.
Au fost realizate 2.588 de intervenții ale polițiștilor la cazuri de violență domestică, 2.121 dintre acestea fiind prin apel 112.  În acest context, polițiștii de ordine publică au depus eforturi pentru monitorizarea activității de supraveghere a celor 150 de ordine de protecție provizorii și a celor 242 de ordine de protecție ( din care 45 provenite din ordinele de protectie provizorii).

Peste 5.000 de dosare penale soluționate de polițiștii ilfoveni

La nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, polițiștii de ordine publică au soluționat 5.181 de dosare penale, 2.004 de petiţii si lucrări cu caracter general, și au aplicat 15.612 de sancțiuni contravenționale în valoare de 8.296.877 de lei.
La nivel de județ, pe linie de prevenire și combatere a fenomenului infracțional privind segmentul silvic, polițiștii de ordine publică din Ilfov au efectuat în primele 6 luni,  19 acțiuni silvice. Au fost înregistrate 6 dosare de urmărire penală și au fost aplicate pe această linie, 33 de sancțiuni contravenționale, cu valoare de 110.000 de lei.

13 de dosare penale soluționate pe linia silvică

Totodată, pe linie silvică au fost soluționate 13 de dosare penale și au fost confiscați
713 metri cubi  material lemnos în valoare de 196.906,00 lei
A fost acordată o atenție deosebită și activității de resurse umane, aceasta fiind una eficientă și importantă în cadrul unei instituții.
În luna aprilie au fost repartizati la nivelul unității noastre 45 de absolvenți ai școlilor de agenți de poliție din cadrul M.A.I., gradul de ocupare al Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov în primele 6 luni fiind de 86,59%.
Serviciul Pregătire Profesională a avut ca principale atribuții coordonarea, monitorizarea și evaluarea pregătirii de specialitate, pregătire în domeniul educației fizice și autoapărării, tactică polițienească, în domeniul tragerilor cu armamentul din dotare și al conducerii autovehiculelor de serviciu cu circulație prioritară și defensivă.

I.P.J. Ilfov – Sesiuni de instruire cu armamentul

Polițiștii din cadrul structurii au organizat sesiuni de tragere, precum și stagii de pregătire, cu polițiștii absolvenți ai școlilor de agenți de poliție-promoția aprilie 2024.
De asemenea, s-au desfășurat sesiuni de instruire cu armamentul, la care au participat polițiști din segmentul stradal.
În ceea ce privește pregătirea de specialitate a polițișilor din cadrul unității, aceștia  au participat la cursuri organizate de instituții de pregătire ale M.A.I..

I.P.J. Ilfov – Instruiri în domeniul prevenirii faptelor de corupție

Totodată, la nivelul unității au fost organizate instruiri în domeniul prevenirii faptelor de corupție, cursuri de prim-ajutor, activități de pregătire în domeniul  prevenirii și combaterii traficului și consumului ilicit de droguri, un program de pregătire în domeniul ordine publică, precum și sesiuni de pregătire fizică și autoapărare/tactică polițienească.

Pregătirea personalului pe linia conducerii auto defensive și în regim de circulație prioritară s-a realizat prin organizarea de cursuri cu participarea polițiștilor din cadrul structurilor operative de poliție.

Serviciul Pregătire Profesională a susținut sesiuni de evaluare profesională cu 929 de polițiști din cadrul I.P.J. Ilfov

Totodată Serviciul Pregătire Profesională a susținut sesiuni de evaluare profesională cu 929 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov  la componenta educație fizica, respectiv tragere cu armamentul din dotare.
Polițiștii Biroului Siguranță Școlară au acționat pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar din județul  Ilfov

În primele 6 luni 2024 au fost înregistrate 76 de  infracțiuni

În primele 6 luni 2024, au fost înregistrate 76 de  infracțiuni, dintre acestea, 94,73% au fost în incinta școlilor și 5,26% în zona adiacentă școlilor. Din total, în principal 63,15 % sunt loviri sau alte violenţe și 9,21 % reprezintă infracțiuni de vătămare din culpă.
Astfel, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale comise la nivelul județului Ilfov,  în incinta și în zona adiacentă unităţilor şcolare, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară au organizat 2 ședințe la care au participat toți reprezentanții comisiilor constituite la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar de pe raza județului Ilfov, pentru prevenirea și eliminarea violenței, a faptelor de corupție și discriminării în mediul școlar și promovarea interculturalitate.
La aceste activități au participat și reprezentanții Agenției Naționale Antidrog – C.P.E.C.A., Organizației „Salvați Copiii!”, ai Inspectoratului Școlar Județean Ilfov și ai Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Ilfov (C.J.R.A.E.).
Totodată, au fost organizate 2 ședințe la care au participat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Ilfov, precum și directorii unităților de învățământ preuniversitar din  județul Ilfov.

Peste 200 de activități informativ-preventive cu peste 9.000 de beneficiari

De asemenea, au fost organizate 254 de activități informativ-preventive cu 9.323 de beneficiari, având ca scop prevenirea și combaterea fenomenului de bullying în cadrul unităților de învățământ de pe raza județului Ilfov.
Din totalul activităților, pentru prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri în unitățile de învățământ și în proximitatea acestora au fost desfășurate 65 activități în unitățile de învățământ din județul Ilfov, la care au participat 2.122 elevi si 154 cadre didactice.
Printre obiectivele polițiștilor de la Biroul pentru Protecția Animalelor  se regăsesc combaterea și prevenirea faptelor de natură contravențională și penală referitoare la animale și protecția acestora, regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi și gestionarea câinilor fără stăpân, precum și luarea de măsuri imediate pentru protejarea animalelor aflate în pericol.

Peste 200 de petiții inregistrate și soluționate în primele 6 luni

În primele 6 luni au fost înregistrate și soluționate  217 petiții referitoare la situații de pericol în care se aflau unele animale
De asemenea, polițiștii de la protecția animalelor au desfășurat activități pentru  plasarea în adăpost a 13 de animale, în baza a 5 ordine de plasare, au aplicat 110 sancțiuni contravenționale, în valoare  totală de 48.200 de lei, au soluționat 28 de dosare de urmărire penală și au efectuate 65 de acțiuni, respectiv controale pe linia protecției animalelor, împreună cu personalul D.S.V.S.A. Ilfov, D.S.P. Ilfov, Garda de Mediu -comisariatul General și Consiliul Județean Ilfov, dintre acestea 40 fiind efectuate la Unitățile Administrativ Teritoriale de pe raza județului pentru verificarea respectării obligațiilor privind problematica gestionarii câinilor fără stăpân.
Tot în această perioadă, polițiștii de la protecția animalelor au efectuate 2 percheziții domiciliare în cadrul a 2 dosare de urmărire penală, fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmată de măsura controlului judiciar, față de 2 persoane, comparativ cu primul semestru al anului precedent, când structura de protecție a animalelor a efectuat o singură percheziție domiciliară fără a înregistra măsuri preventive.
Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au avut ca obiectiv prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, contrafacerea de bunuri de larg consum, combaterea contrabandei cu produse accizate, combaterea criminalității și creșterea gradului de siguranță în mediul de afaceri, combaterea criminalității la regimul fondurilor publice și a corupției.
Din totalul infracţiunilor sesizate la nivelul inspectoratului, 16,20 %  au  fost infracțiunile de natură economico-financiară;

Polițiștii SICE Ilfov au soluționat în primele 6 luni peste 300 de dosare penale de natură economică

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Ilfov au soluționat în primele 6 luni 2024,  316 dosare penale de natură economică, dintre care 55 au fost dosare de evaziune fiscală.
Infracţiunile de evaziune fiscală reprezintă ,44% din totalul celor economico-financiare sesizate, fiind soluționate în primele 6 luni, 48 de dosare penale  pe acest segment.
Prejudiciul total recuperat în primele 6 luni ale anului 2024 în domeniul evaziunii fiscale a fost în valoare de 5.017.340 lei.
Pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete şi produse din tutun, au fost confiscate 40.000 de ţigarete ce proveneau din activităţi de contrabandă.

Polițiștii SICE au efectuat 14 acțiuni de control – Articole contrafăcute în valoare de 950.000 de lei

În domeniul drepturilor de proprietate intelectuală și al contrafacerii de produse, în perioada analizată, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat 14 acțiuni de control și au indisponibilizat articole contrafăcute în valoare de aproximativ 950.000 de lei (produse textile, produse alimentare, produse cosmetice și de uz casnic, etc).
Prejudiciul recuperat în cadrul dosarelor penale instrumentate de către polițiștii de la economic în primele 6 luni ale anului  2024 este de aproximativ 7 milioane de lei.
În urma activităților de urmărire penală, sub coordonarea procurorilor de caz, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au dispus măsuri preventive față de 18 de persoane, una dintre acestea fiind arestată preventiv, una arestată la domicilu, iar față de 16 persoane s-a dispus luarea măsurii de control judiciar.

În cele 6 luni, polițiștii de la economic au aplicat 70 de sancțiuni

În urma controalelor efectuate, în cele 6 luni, polițiștii de la economic au  aplicat 70 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 305.000 de  lei.
Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov au avut în atenție destructurarea grupărilor infracționale ce au comis infracțiuni contra patrimoniului cu mod de operare deosebit, infracțiuni cu grad mare de violență împotriva persoanei, acordând o atenție deosebită și activităților pe linie de persoane urmărite, atât la nivel național, cât și internațional.
Subliniem faptul că la nivelul județului, în primele șase luni ale anului 2024 au fost soluționate cu identificarea autorilor, 290 de dosare cu autori necunoscut, constatându-se o creștere cu 73 mai multe dosare, decât în perioada similară a anului 2023.
Tot în primele 6 luni 2024, la nivelul județului Ilfov, pe linie de investigații criminale, au fost înregistrate 3.585 de infracțiuni contra persoanei, acestea reprezentând 39,76% din totalul infracțiunilor sesizate. Dintre acestea, 54,19% au fost loviri și alte violențe, 13,13 % infracțiuni de vătămare corporală din culpă, iar 23,01% sunt amenințări.

O scădere comparativă cu anul trecut în ceea ce privește infracțiunile de furt

În ceea ce privește infracțiunile de furt, s-a înregistrat o scădere comparativ cu perioada similară a  anului 2023, astfel exemplificăm furturile din locuințe, unde s-a constatat o scădere de 15,6%,  furturile de componente cu 13%, și furturile de auto cu 4,2%.
Pe linie  de investigații criminale, la nivelul inspectoratului au fost dispuse 172 de măsuri preventive, din care  70 de măsuri privind arestarea preventivă, 4 măsuri de arest la domiciliu, 88 de măsuri  de control judiciar și 10 de rețineri pentru 24 de ore.
Pe linia activităților de persoane urmărite, în primele 6 luni 2024, la nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov au fost soluționate 125 mandate de executarea pedepsei închisorii, 42 de mandate de arestare preventive, 31 de mandate europene de arestare și 5 mandate de urmărire internațională de arestare.
La nivelul de Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov au fost înregistrate 289 de persoane dispărute din care au fost depistate 272, toate persoanele identificate au fost încredințate familiei sau, după caz, internate în centrele de profil.

Activitatea pe linie de Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase a presupus un volum important de muncăââââ

Activitatea pe linie de Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase a presupus un volum important de muncă, context în care acțiunile au fost concentrate pe intervenţia promptă în situaţiile în care s-au folosit armele prin încălcarea prevederile legale şi pe identificarea persoanelor care au deţinut arme în mod ilegal.
De asemenea, au fost desfășurate activități specifice în vederea identificării deținătorilor ilegali de arme și muniții și au fost organizate acțiuni pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor de braconaj cinegetic.

Peste 30 de infracţiuni la regimul armelor, muniţiilor şi substanţelor periculoase

Au fost înregistrate 35 de infracţiuni la regimul armelor, muniţiilor şi substanţelor periculoase, fiind ridicate în vederea confiscării 20 de arme letale si neletale deținute ilegal şi 144 elemente de munitie.
Au fost efectuate 34 de acțiuni și controale pe linie de arme și muniție și au fost eliberate 14 de dispoziții de anulare a dreptului de port de folosire armă.
Tot în primele 6 luni, au fost soluționate 54 de dosare de urmărie penală și au fost efectuate 16 percheziții domiciliare. O persoană depistată în flagrant delict a fost reținută, pentru 24 de ore, iar ulterior, fața de aceasta s-a dispus măsura arestului preventiv. De subliniat faptul că, pe numele persoanei în cauză existau 2 mandate de executare a pedepsei închisorii pentru infracțiuni la regimul circulației.

În primele 6 luni, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase au organizat 22 de acțiuni pe linie de explozivi, substanțe periculoase și produse de protecția plantelor

De asemenea, în primele 6 luni ale anului 2024, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase au organizat și desfășurat 22 de acțiuni pe linie de explozivi, substanțe periculoase și produse de protecția plantelor.
Activitatea cu publicul desfășurată de Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase a generat 975 de lucrări, reprezentând autorizări pentru arme și muniții, vizări permise de armă, schimbări de domiciliu în permisul de armă.

Polițiștii ilfoveni în primele 6 luni au fost dispuse 265 de măsuri preventive împotriva persoanelor fizice

La nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, în primele 6 luni 2024, au fost dispuse 265 de măsuri preventive împotriva persoanelor fizice, cu 33 de măsuri preventive mai multe decât aceeași perioadă a anului 2023,  dintre acestea, 81 au reprezentat  măsura  arestării preventive, 8 măsura arestării la domiciliu, 155 de măsuri de control judiciar și 21 de rețineri, pentru 24 de ore.
Serviciul pentru Actiuni Speciale a acordat sprijin de specialitate structurilor operative, care au acționat pentru prevenirea și combaterea săvârșirii infracțiunilor cu violență, în vederea aplanării conflictelor deschise cu evoluţie violentă, în zone cu potenţial criminogen ridicat.
De asemenea, au acordat sprijin în teren celorlate structuri pentru reţinerea unor persoane considerate periculoase ori prinderea unor persoane urmărite sau dispărute, dar și pentru dezvoltarea capacitatii operationale.  Astfel au efectuat, în principal, 1.080 de misiuni,  dintre care 122 de percheziţii domiciliare sau la sediile unor persoane juridice, 64 misiuni reprezentând filtre auto si patrule, 22 de escorte, pază persoane și reconstituiri, 236 de rezerve de intervenție, 5  de acțiuni de flagrant delict, aplanare conflicte precum și 212 de misiuni de patrulare, filtre, cautări de persoane dispărute și 348 de măsuri de ordine publică.
Din punct de vedere logistic, în prezent, în dotarea polițiștilor din Ilfov, există  19 sisteme electronice de detectare a substanțelor stupefiante în salivă – DrugTest 5000, 60 etilometre Dragger 7510, 63 etiloteste Dragger 7410, 17 aparate de măsurare a vitezei Truecam utlizate la nivelul județului lfov

Principalele obiective generale pentru anul 2024

Principalele obiective generale pentru anul 2024 sunt reprezentate de creșterea gradului de siguranță și protecție pentru cetățeni, prin protejarea persoanei, protejarea patrimoniului, siguranța stradală, siguranța rutieră și siguranța transporturilor, dar și destructurarea grupurilor/grupărilor infracționale.
În continuare, se va pune accent pe asigurarea climatului de legalitate a mediului de afaceri, prin combaterea evaziunii fiscale, contrabandei, corupției, contrafacerii de mărfuri, a infracțiunilor din domeniul achizițiilor publice, dar și prin protejarea intereselor financiare ale UE., și, nu în ultimul rând, asigurarea resurselor umane, a mijloacelor materiale, financiare și informaționale, necesare dezvoltării și menținerii capacității operaționale ale Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *