Pompierii au intervenit la peste 1.800 situații de urgență

În cursul zilei de ieri (08 iulie a.c.), pompierii militari au gestionat 1.889 situații de urgență înregistrate la nivel național, cele mai multe dintre acestea fiind în zona București – Ilfov (418), precum și în județele Mureș (154) și Cluj (143).

Acțiunile de asistență medicală însumează cel mai mare procent al misiunilor derulate de salvatori. Astfel, în ultimele 24 de ore, echipajele SMURD au oferit ajutor de specialitate pentru cele 1.504 persoane aflate în dificultate.

Concomitent cu misiunile de prim ajutor, colegii noștri au intervenit în 38 de cazuri pentru salvarea persoanelor sau animalelor din medii ostile, în 166 de misiuni în sprijinul comunităților, în timp ce echipajele de descarcerare au acționat în 6 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme implicate în accidente rutiere.

Totodată, pompierii au stins 187 de incendii înregistrate pe tot teritoriul țării. Din totalul acestora, 139 astfel de evenimente au fost înregistrate la arderi de vegetație, miriști sau litieră, suprafața de teren afectată fiind de peste 300 ha.

Printre alte informații relevante menționăm faptul că, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 17 mesaje de avertizare a populației prin intermediul sistemului RO-ALERT, 15 dintre acestea privind manifestarea fenomenelor hidrometeorologice periculoase, în județele SV(6), HR(4), BH (2), SM (2), CJ (1), iar 2 au semnalat prezența animalelor sălbatice (urși), în județele BZ și VL.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *