Primăria Sibiu inițiază o nouă sesiune a programului de bugetare participativă. În acest scop, primarul Astrid Fodor supune aprobării Consiliului Local Sibiu Regulamentul pentru desfășurarea acestei acțiuni.
Declarația primarului municipiului Sibiu
“Organizăm anul acesta o nouă sesiune a programului de bugetare participativă din dorința de a afla ce proiecte își doresc sibienii să propună pentru orașul lor sau pentru cartierul lor. Va fi un exercițiu bun de implicare a cetățenilor în procesul decizional care privește proiectele de dezvoltare și, de aceea, sper ca aceștia să participe în număr cât mai mare. Cetățenii sunt cei mai apropiați de problemele cu care se confruntă în oraș, acest program fiind un instrument foarte util pentru ca noi să aflăm soluțiile pe care le propun.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)
Cine poate depune proiecte? Pot participa toți cetățenii interesați care au împlinit vârsta de cel puțin 18 ani și au domiciliul sau reședința în municipiul Sibiu.
Domeniile pe care se pot depune proiecte. Prin Regulament se stabilesc 6 tematici în care proiectul depus de cetățean trebuie încadrat prin completarea formularului:
- Sibiu Oraș ACCESIBIL – Mobilitate și infrastructură urbană (alei, trotuare, zone pietonale; accesibilitate și siguranța circulației; îmbunătățirea căilor de acces, fluidizarea traficului, crearea de infrastructuri pentru siguranța rutieră, creșterea gradului de accesibilitate, pentru persoanele cu dizabilități, propuneri de zone cu restricție auto, piste pentru biciclete, sisteme de supraveghere video etc.)
- Sibiu Oraș VERDE – Spații verzi (înființare, amenajare, dotare, plantare arbori, arbuști etc.);
- Sibiu Oraș RECREATIV – Spații publice și locuri de joacă (mobilier stradal, iluminat public, piațete etc – amenajare, dotări etc.);
- Sibiu Oraș INTELIGENT – Digitalizare/Smart City;
- Sibiu Oraș EDUCAT – domeniul educației;
- Sibiu Oraș în MIȘCARE – domeniul sportului.
Cum se vor putea depune proiectele?
Depunerea proiectelor se va putea face exclusiv online, pe site-ul Primăriei Sibiu, începând din data de 10 mai. Un cetățean poate depune un singur proiect pe fiecare dintre cele 6 arii tematice. Bugetul maxim al fiecărui proiect se va încadra în 150.000 Euro.
Cetățenii pot beneficia de asistență pentru crearea contului, depunerea de proiecte într-un punct suport amenajat în acest scop la sediul Primăriei Municipiului Sibiu din str. S. Brukenthal nr. 2, la Centrul de informații pentru Cetățeni.
În ce perioadă se vor putea depune proiectele? Proiectele se vor putea depune în perioada 10 mai – 10 iunie 2024. Acestea vor fi apoi analizate din punct de vedere tehnic, financiar și juridic până la finalul lunii iulie de către o comisie de evaluare. În perioada 1 -16 august toate proiectele declarate eligibile vor fi afișate pe platforma dedicată și vor intra în etapa de vot. Rezultatele votului vor fi anunțate de Primăria Sibiu în 30 august 2024. Proiectul cu cel mai mare număr de voturi din fiecare arie tematică va fi selectat spre finanțare, fie ca proiect de sine stătător, fie ca parte dintr-un proiect mai amplu.
Mai multe detalii cu privire la desfășurarea acestei acțiuni vor fi disponibile în Regulamentul integral al programului care va fi afișat pe site-ul Primăriei după aprobarea acestuia de către Consiliul Local Sibiu.
NU UITA!
Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?
Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram
ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL
Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/
Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/
Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/
ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE