Primirea de către Președintele României, a ministrului afacerilor externe al Muntenegrului, Filip Ivanović

Mesajul Președintelui României cu prilejul Zilei Comemorării Victimelor Fascismului și Comunismului

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit marți, 4 iunie 2024, la Palatul Cotroceni, pe ministrul afacerilor externe al Muntenegrului, Filip Ivanović, cu prilejul vizitei oficiale pe care demnitarul muntenegrean a efectuat-o la București.

Președintele Klaus Iohannis a reiterat sprijinul constant pe care România îl acordă procesului de integrare europeană a Muntenegrului, dar și a Balcanilor de Vest – regiune de importanță strategică pentru spațiul euroatlantic și pentru securitatea și stabilitatea continentului european. În cadrul întrevederii, a fost reconfirmată disponibilitatea părții române de a furniza, în plan bilateral, expertiza necesară în domeniul integrării europene, inclusiv în baza Planului de Acțiuni pentru perioada 2024-2025, semnat la nivel de miniștri ai afacerilor externe.

În ceea ce privește reformele necesare în procesul de aderare la Uniunea Europeană, Președintele României a încurajat continuarea în ritm susținut a implementării acestora, în vederea finalizării rapide a procesului de negociere, dar și pentru a aduce rezultate tangibile în domeniile de interes pentru cetățenii muntenegreni. Asumarea valorilor europene înseamnă și alinierea la politicile Uniunii Europene, precum Politica Externă și de Securitate Comună, una dintre modalitățile concrete de a consolida parcursul european. În cadrul discuțiilor, au fost subliniate, totodată, beneficiile integrării, punându-se accentul, în mod special, pe tinerele generații.

Președintele României, Klaus Iohannis, a apreciat dinamica deosebită

Președintele Klaus Iohannis a apreciat dinamica deosebită, în plan bilateral, a dialogului politico-diplomatic, având în vedere inclusiv rezultatele recentei vizite efectuate de omologul muntenegrean, Jakov Milatović, la București (12 martie 2024).

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *