Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

Reţinut pentru ameninţare şi distrugere
Reţinut pentru ameninţare şi distrugere

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti, au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pe fondul condițiilor meteo nefavorabile, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 227 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 60.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 12 permise de conducere și au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări, mai ales în condiții meteo sau rutiere ce limitează vizibilitatea sau aderența.

Conducea cu viteză excesivă

În ziua de 06 aprilie a.c., poliţiştii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 43 de ani, din București, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localității Țițești, fiind înregistrat cu aparatul RADAR cu viteza de 119 km/h.

Conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere al celui în cauză a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.

Conduceau fără drept

În ziua de 06 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Schitu Golești au depistat un bărbat de 26 de ani, din Mihăești, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, fără a poseda permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal.

În ziua de 06 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Schitu Golești au depistat un bărbat de 33 de ani, din Rociu, care conducea un autoturism pe raza localității Mihăești, având dreptul de a conduce suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal.

Cercetări finalizate de polițiști

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 24 iulie 2019, un bărbat de 29 de ani, din Izvoru, în jurul orei 02:40, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Bascov, ar fi provocat un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Bărbatul a refuzat testarea cu aparatul etilotest și recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *