SIGURANTA TUTUROR PARTICIPANTILOR LA TRAFIC,PRIORITATE A POLITISTILOR BIHORENI

Siguranța cetățenilor, prioritatea polițiștilor sătmăreni

557 de participanti la trafic care nu au respectat legislatia rutiera, sanctionati de politistii rutieri in actiune, la sfarsit de saptamana.

Au fost retinute 56 de permise de conducere, iar 411 conducatori auto au fost sanctionati pentru ca au depasit limitele legale de viteza.

In perioada 5 – 7 martie a.c., politistii rutieri si de ordine publica din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bihor au continuat actiunile pe soselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea si tragerea la raspundere a celor care incalca prevederile legale sau comit infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice, precum si pentru mentinerea climatului de ordine si siguranta publica in randul comunitatii.

Actiunile politistilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de catre persoane aflate sub influenta bauturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteza excesiva si depasirea limitelor legale de viteza.

Ca urmare a abaterilor constatate in trafic la sfarsit de saptamana, au fost aplicate 557 de sanctiuni contraventionale, cu amenzi in valoare de 195.265 de lei. Totodata, ca masura complementara, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, politistii au retinut 56 de permise de conducere. De asemenea, au fost retinute noua certificate de inmatriculare, au fost constatate 11 tamponari si 15 infractiuni.

Tarcaia / Depistat in timp ce conducea sub influenta substantelor psihoactive.

411 sanctiuni au fost aplicate pentru depasirea limitelor legale de viteza, 50 de sanctiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranta, sapte sanctiuni au fost aplicate pentru folosirea telefonului mobil la volan fara sistemul de tip ,,maini libere”, au fost sanctionate sapte depasiri neregulamentare, patru pietoni au fost sanctionati pentru traversari neregulamentare, patru conducatori auto au fost sanctionati pentru lipsa ITP, trei sanctiuni au fost aplicate pentru conducere sub influenta alcoolului, iar 71 de sanctiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulatiei rutiere.

Duminica, 7 martie a.c., la ora 20.25, pe drumul judetean 764/F, in localitatea bihoreana Tarcaia, politistii rutieri din Beius au depistat in trafic un tanar de 22 de ani, din localitatea Miersig, judetul Bihor, in timp ce conducea un autoturism, existand suspiciunea ca s-ar fi aflat sub influenta substantelor psihoactive.

Celui in cauza i-au fost recoltate probe biologice in vederea stabilirii prezentei in organism a substantelor cu efect psihoactiv.

In cauza a fost intocmit dosar penal, iar cercetarile sunt continuate de politistii rutieri din Beius.

Cercetat penal pentru conducere sub influenta alcoolului.

Vineri, 5 martie a.c., la ora 20.00, pe drumul comunal 202, in localitatea bihoreana Varaseni, politistii Sectiei nr.2 de Politie Rurala Beius au depistat in trafic un barbat de 41 de ani, din comuna Rabagani, judetul Bihor, in timp ce conducea un autoturism, avand o concentratie alcoolica de 0,50 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Conducatorul autoturismului i-au fost recoltate probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei si in cauza a fost intocmit dosar de cercetare penala.
*

Cercetati penal pentru conducere fara permis.

Duminica, 7 martie a.c., la ora 18.45, pe strada Caprioarei din localitatea bihoreana Santandrei, politistii Sectiei nr.5 de Politie Rurala Oradea – Postul de Politie Santandrei au depistat in trafic un localnic, in timp ce conducea o autoutilitara, fara a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Sambata, 6 martie a.c., la ora 18.38, pe strada Victoriei din localitatea bihoreana Tinca, politistii Sectiei nr.8 de Politie Rurala Tinca au depistat in trafic un localnic de 20 de ani, in timp ce conducea un autoturism, fara a detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

In ambele cazuri a fost intocmit dosar de cercetare penala.

Beius / Depistat in timp ce conducea un autoturism neinmatriculat.

Vineri, 5 martie a.c., la ora 23.55, pe strada Garofitei din municipiul Beius, politistii de ordine publica din Beius au depistat in trafic un tanar de 21 de ani, din comuna Finis, judetul Bihor, in timp ce conducea un autoturism, avand expirata perioada de valabilitate a numarului provizoriu de inmatriculare.

In cauza a fost intocmit dosar de cercetare penala.

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *