Tânăr de 20 de ani arestat pentru trafic de minori

La data de 15.04.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, în vârstă de 20 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori și influențarea declarațiilor.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada septembrie – decembrie 2020, sub promisiunea unui viitor comun (metoda loverboy) a recrutat o persoană minoră, în scopul exploatării acesteia prin obligarea la practicarea prostituției, la stradă, cât și în diferite imobile de pe raza municipiului Craiova.
În momentul în care victima nu mai dorea să continue, în favoarea incupatului, activitatea de prostituție, acesta o ameninţa şi devenea violent.
Cu ocazia cercetărilor efectuate, s-a constatat faptul că victima minoră câștiga în jur de 700-800 lei pe zi, tarifele fiind între 70 și 100 lei/client.
De asemenea, s-a reținut faptul că, la data de 10.04.2021, inculpatul a contactat persoana vătămată și i-a cerut să își retragă plângerea formulată în fața organelor de urmărire penală, oferindu-i în acest sens suma de 1500 lei.
În cursul zilei de astăzi, inculpatul a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, instanța dispunând măsura arestului la domiciliu.
Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova
În cadrul audierilor, persoanele vătămate au beneficiat consiliere psihologică, precum și de toate drepturile și măsurile de protecție prevăzute de Codul de Procedură Penală.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumţia de nevinovăție.

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *