Traficant de droguri prins în flagrant cu un pachet cu canabis

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași, au documentat activitatea infracțională a unei persoane, cercetată pentru introducere în țară de droguri de risc, fără drept, trafic de droguri de risc, în formă continuată și efectuarea, fără autorizație eliberată în condițiile legii, de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, în formă continuată.

Traficant de droguri prins în flagrant cu un pachet plin cu canabis

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că, în luna iulie 2024, în baza unei comenzi plasate online, aceasta ar fi introdus, din Republica Cehă în România, prin intermediul unei firme de coletărie, aproximativ 100 de grame de canabis, fiind prinsă în flagrant delict, în municipiul București, în timp ce ar fi ridicat pachetul care ar fi conținut drogul de risc.

Probatoriul administrat în cauză a mai relevat faptul că, în perioada mai – iulie 2024, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, persoana în cauză ar fi procurat, deținut, manipulat și comercializat diferite cantități de droguri de risc (canabis) și substanțe psihoactive din categoria canabinoizilor sintetici (HHC-P și H4-CBD).

Interacțiunea cu clienții s-ar fi realizat, inițial, în mediul online, prin intermediul a două site-uri, după care substanțele interzise ar fi fost livrate fie prin poștă, fie direct pentru clienții din municipiul București.

În urma perchezițiilor efectuate la locuința și asupra autoturismul persoanei cercetate, au fost descoperite și ridicate o cantitate de canabis, împărțită în mai multe punguțe, diferite cantități de substanțe psihoactive (THC-P, HHCH și HHC-P), dispozitive de vapat, o punguță conținând ketamină, două cântare de precizie, obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă.

În data de, 25 iulie, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea persoanei în cauză, pentru 24 de ore, urmând a fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași, cu propunere de arestare preventivă a acesteia, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *