Un avocat și alte trei persoane reținute – Locuințe luate cu acte false de la morți

Bărbat arestat pentru dare de mită, ultraj și amenințare
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu datele de 13 și 14 martie 2024, a 4 inculpați, un avocat și alte 3 persoane:
E.P., avocat în Baroul București, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (două fapte),
– fals intelectual
– uz de fals,
S.N.F. pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
– uz de fals,
– complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
– mărturie mincinoasă,
R.C.P., pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
– uz de fals,
V.D.M.A., pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
În cauză se desfășoară acte de urmărire penală față de alte opt persoane.
Precizăm că, inițial, cercetările în această cauză au fost desfășurate de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București care a efectuat activități susținute și a făcut posibilă instrumentarea dosarului.

În ordonanțele procurorilor anticorupție se arată că:

Prezenta cauză vizează modalitatea nelegală în care, în perioada 2018-2022, mai multe persoane, ar fi intrat în posesia unor imobile situate pe raza municipiului București, ce au aparținut unor persoane decedate.
Mecanismul infracțional folosit de persoanele cercetate ar fi fost unul complex și ar fi constat, printre altele, în: identificarea imobilelor care prezentau interes, procurarea sau realizarea documentelor false (contracte de împrumut, testamente, etc.), identificarea persoanelor de interes (ex. avocați), care să-i ajute la redactarea documentelor și care să le confere o anumită credibilitate în fața notarilor, executorilor judecătorești, și, ulterior, vânzarea imobilelor respective.
În contextul menționat mai sus, persoanele cercetate, printre care și inculpații S.N.F., R.C.P. și V.D.M.A., în unele cazuri beneficiind și de ajutorul avocatului E.P., ar fi determinat notari și executori judecătorești, care, acționând fără vinovăția prevăzută de lege, ar fi emis certificate de moștenitori sau ar fi procedat la realizarea unor executări silite, aceste demersuri având ca finalitate prejudicierea moștenitorilor legali ai persoanelor decedate, îndreptățite să intre în posesia imobilelor.
Profitul obținut de persoanele cercetate din tranzacționarea ulterioară a acelor imobile, obținute în maniera de mai sus, ar depăși suma de 1.365.223 lei.
Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

FOTO CU CARACTER INFORMATIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *