Un tânăr a sunat la 112 după ce și-a uitat telefonul în mașina pe care el a furat-o

Jandarmeria Dâmbovița recrutează tineri pentru concursul de admitere

La data de 10 iulie, în jurul orei 04:40, prin apel 112, un tânăr de 17 ani, domiciliat în Porumbacu de Sus, a sesizat faptul că, în timp ce se deplasa pe str. Abatorului din municipiul Sibiu, două persoane de sex masculin au coborât dintr-un autoturism și, sub amenințarea cu o armă albă, i-au sustras telefonul mobil.

La fața locului s-a deplasat de îndată, un echipaj din sistemul de ordine și siguranță publică care, având cunoștință despre o urmărire în trafic a unui autoturism ce părea suspect, urmărire efectuată de un echipaj rutier din cadrul Biroului Rutier Sibiu, l-au condus pe apelant, precum și pe bărbatul care îl însoțea, pe str. Metalurgiștilor din municipiul Sibiu, acolo unde autoturismul urmărit a fost abandonat.â

Pe str. Metalurgiștilor, atât victima cât și prietenul acestuia cu care se afla în momentul în care s-ar fi produs tâlhăria, au recunoscut autoturismul abandonat ca fiind cel din care ar fi coborât persoana care i-a sustras telefonul mobil.

În ceea ce privește autoturismul menționat, în jurul orei 04:10, acesta a fost observat în trafic de către un echipaj al poliției rutiere, conducătorul auto încălcând mai multe abateri la regimul rutier, motiv pentru care a pornit în urmărirea lui, folosind semnalele acustice și luminoase, însă pe strada Metalurgiștilor, în dreptul unui teren de fotbal, bărbatul aflat la volan a reușit să abandoneze autoturismul, lăsând însă un telefon mobil în interior.

Cei doi bărbați au fost conduși la sediul Poliției Municipiului Sibiu, cazul fiind preluat de către polițiștii de la investigații criminale, iar verificările efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie, conform declarației și apelului 112.

Tânărul a încercat să mintă polițiștii că a fost tâlhărit

În cursul urmăririi penale și administrării probatoriului, polițiștii de la investigații criminale au constatat că, în fapt, în cursul nopții, acest tânăr de 17 ani ar fi sustras autoturismul de pe str. Tractorului din municipiul Sibiu, l-ar fi condus până în localitatea  Racovița, iar la revenirea în oraș, în jurul orei 04:10, a fost observat în trafic de echipajul rutier. În momentul în care a reușit să abandoneze autoturismul a uitat în acesta telefonul mobil, iar la ora 04:40, cu scopul de a-l recupera, a apelat SNUAU 112 și în mod mincinos a sesizat că a fost victima unei infracțiuni de tâlhărie.

Având în vedere cele constatate, în baza probatoriului administrat, polițiștii Biroului Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Sibiu au luat față de tânăr măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  furt în scop de folosință și conducerea unui vehicul de către o persoană care nu deține permis de conducere, urmând a fi prezentat în cursul acestei zile Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu cu propunere de luare a unei masuri preventive.

Cercetările în acest dosar continuă.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *