Activitățile generate de Consiliul Județean Sibiu pentru marcarea Zilei Naționale a Muntelui s-au bucurat de o largă participare a sibienilor dar și de suportul mai multor instituții, semn că muntele este apreciat la adevărata sa valoare.
Cărările muntelui au fost bătute cu pasul de elevii Școlilor Gimnaziale nr. 18 și „Radu Selejan” din Sibiu, care au fost liberi în aer liber alături de ghizii proiectului „Anii Drumeției”, inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu în scopul promovării turismului sustenabil.
Micii drumeți au aflat despre fauna și flora din zona Rășinari – Cisnădioara, iar potecile șerpuite i-au purtat către persaje de vis. Cetatea Cisnădioara a fost cucerită de copii, eforturile fiindu-le răsplătite cu insigne special dedicate Zilei Muntelui.
Apetitul pentru „evadările în natură” organizate de „Anii Drumeției” a făcut ca toate excursiile pentru elevi programate în perioada următoare să fie „sold out”, semn clar că tânăra generație învață să aprecieze muntele… la el acasă.
O călătorie în timp a fost propunerea Bibliotecii Județene Astra, care a purtat iubitorii muntelui pe cărările de altădată din Cindrel și Făgăraș. În foaierul instituției, Galeria Turismului Montan a reunit cele mai frumoase și neașteptate exponate ce dezvăluie privitorului frumusețea călătoriilor montane.
Elevi de la mai multe școli din Sibiu au admirat echipamente de epocă utilizate în escaladă, hărți, pioleți, colțari cât și fotografii rare, toate reușind să aducă bucurie, dar și mirare, pe chipurile vizitatorilor.
Natura și-a recăpătat strălucirea mulțumită unei campanii de igienizare derulată de Asociația de Dezvoltare ADI ECO, în zonele Râul Sadului și Gura Râului.
Alături de voluntari s-a aflat și prefectul județului Sibiu, domnul Mircea Crețu, semn că demersul cetățenesc este susținut și de autorități. Deșeurile au fost strânse și predate operatorului de salubritate „Soma”, partener în această campanie.
Miere, lapte, telemea, brânză de burduf, zacuscă și multe alte bunătățuri poartă sigla „Produs montan” în cadrul a 8 standuri pe care producătorii sibieni din zona muntană a județului le-au etalat la Piața Volantă „Transilvania”. În fiecare sfârșit de săptămână sibienii pot cumpăra alimente certificate ca fiind produse în zona montană și care înglobează o parte din puritatea muntelui.
„Mulțumesc tuturor celor care s-au alăturat inițiativei noastre, pentru că astfel am reușit să transmitem un mesaj comun, simplu și eficient: muntele este parte din viața noastră, a sibienilor.Să-l respectăm!”, a transmis Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.
NU UITA!
Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?
Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram
ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL
Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/
Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/
Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/
ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE