Ziarul care ține cu românul

Angajatul ,,model” al Primăriei Sibiu Neagovici din nou în centrul atenției

Astăzi revenim cu finalizarea anchetei jurnalistice în ceea ce-l privește pe funcționarul public Neagovici Vasile, angajat al Primăriei Sibiu, care în 2020 a avut o ieșire agresivă față de un polițist local.

Salarii mai mari cu 15%-25% pentru mii de bugetari – Cine sunt norocoşii?

Mai mulţi români din instituţiile statului se vor bucura de salarii majorate, în timp ce angajaţii din Educaţie cer salarii mai mari şi ameninţă cu greva generală.

Profesorii din România discriminați – Educația la pământ

Pentru profesori nu s-au găsit bani până la ora actuală, aceștia ameninţând cu o grevă generală în luna mai.

În schimb, în Parlament s-au dat majorări pentru mai multe categorii de bugetari.

Observăm că cei mai norocoşi sunt angajaţii de la Agenţia Naţională de Integritate, care au spor de salariu pentru încărcătură neuropsihică.

La cât ajung sporurile de la A.N.I.?

În prezent, la A.N.I. sunt două sporuri care se acordă angajaților.

Un prim spor este de 15% din salariul de bază pentru gestionarea datelor și informațiilor clasificate.

Un alt spor, tot de 15%, este sporul pentru condiții vătămătoare, spor de care beneficiază inclusiv șoferii din instituție.

Mai mult, cei care au titlul de doctor beneficiază de 50% din salariul minim brut aflat în plată.

Cu noile sporuri, un salariat de la ANI va sări cuantumul de 50% din salariul de bază.

Ca situația să fie completă, în cazul în care personalul din instituție va avea și proiecte cu finanțare externă, atunci va mai exista un spor de minimum 25%, după ultimele prevederi adoptate de Guvern, potrivit adevarul.ro.

Competențe:

• efectuează controlul depunerii la termen a declarațiilor de avere și a declarațiilor de interese de către persoanele prevăzute de lege;

• constată că între averea dobândită pe parcursul exercitării funcției și veniturile realizate în aceeași perioadă există o diferență vădită, care nu poate fi justificată și sesizează instanța competentă pentru stabilirea părții de avere dobândită sau a bunului determinat dobândit cu caracter nejustificat, a cărui confiscare o solicită;

• constată nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților;

• sesizează organul de urmărire penală dacă există probe sau indicii temeinice privind săvârșirea unor fapte prevăzute de legea penală;

• aplică sancțiunile și ia măsurile prevăzute de lege în competența sa sau, după caz, sesizează autoritățile ori instituțiile competente în vederea luării măsurilor și aplicării sancțiunilor prevăzute de lege;

• elaborează studii, analize, întocmește statistici anuale privind declarațiile de avere, declarațiile de interese precum și cu privire la verificarea acestora, efectuată de către cei în drept și dezvoltă relații de parteneriat cu persoanele care exercită demnitățile și funcțiile prevăzute de prezenta lege, inclusiv prin acordarea de servicii de asistență;

• elaborează și difuzează ghiduri practice sau alte materiale în domeniu, întocmind propriile materiale în acest sens, având în vedere practica organelor judiciare.

Despre averile nejustificate

Ca și proceduri instituite de lege, în cazul averilor nejustificate, dacă inspectorii de integritate constată că există o diferență vădită (10.000 Euro) între averea dobândită și veniturile câștigate, ei se vor adresa instanței, solicitând confiscarea părții dobândite în mod nejustificat.

Ca pedeapsă complementară deciziei de confiscare, se aplică interdicția dreptului de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică, cu excepția celor elective, pe o perioada de trei ani.

În cazul conflictului de interese, actele juridice sau administrative încheiate direct sau prin persoane interpuse, cu încălcarea legii, sunt lovite de nulitate absolută, sancțiunile disciplinare putând merge până la eliberarea din funcție.

În plus, persoana care a încălcat obligațiile legale privind conflictul de interese este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică, cu excepția celor elective, pe o perioadă de până la 3 ani de la data eliberării sau destituirii din funcția sau demnitatea publică respectivă.

Interdicția se dispune, la solicitarea Agenției, către instanța competentă, ca sancțiune complementară, în cazul confiscării unei părți din averea dobândită sau a unui bun determinat, ori în cazul conflictului de interese.

România este prima țară din Europa unde s-a creat o instituție specializată

Prin adoptarea Legii nr. 144/2007, România a devenit prima țară europeană care a creat o instituție specializată în verificarea averilor, conflictelor de interese și respectării regimului incompatibilităților.

Cu toate că obligativitatea declarării averilor exista încă din anul 1996 și că declarațiile de avere au devenit documente publice încă din anul 2003, mecanismele de control erau greu de utilizat iar controlul conflictelor de interese nu fusese niciodata exercitat în mod sistematic.

Odată cu înființarea A.N.I., aceste deficiențe sunt înlăturate, instituția monitorizând permanent declarațiile de avere/interese, conflictele de interese și regimul incompatibilităților în vederea asigurării exercitării funcțiilor și demnităților publice în condiții de imparțialitate, integritate și transparență.

Primăria Sibiu o sursă considerabilă de venit pentru Neagovici

Cel mai mare angajator din rândul administrației locale din Județul Sibiu este Primăria Municipiului Sibiu, care prin Serviciul Managementul și Integritatea Resurselor Umane gestionează pentru personalul propriu angajările precum și completarea și depunerea declarațiilor de avere și interese.

Sunt oare meritate aceste sporuri?

De pe site-ul Primăriei Municipiului Sibiu aflăm că funcționarii din cadrul Serviciul Managementul și Integritatea Resurselor Umane au ca atribuții:

29. Conduce registrul cu evidenţa declaraţiilor de avere, incompatibilitate şi conflictului de interese pentru funcţionarii publici şi aleşii locali.

30. Primeşte, înregistrează declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese ale consilierilor locali, ale primarului şi viceprimarilor precum şi ale altor categorii prevăzute de lege şi eliberează la cererea depunătorului o dovadă de primire.

31. La cerere, pune la dispoziţia personalului formularele declaraţiilor de avere şi interese.

32. Oferă consultanţă pentru completarea corectă a rubricilor de declaraţii şi pentru depunerea în termen a acestora.
33. Evidenţiază declaraţiile de avere şi de interese în Registrul declaraţiilor de avere şi Registrul declaraţiilor de interese, al căror model a fost stabilit prin Hotărâre a Guvernului.

34. Asigură publicarea declaraţiilor de avere şi a declaraţiilor de interese, pe pagina de internet a instituţiei, în termen de cel mult 30 de zile de la primire.

35. Trimite Agenţiei Naționale de Integritate, în termen de cel mult 10 zile de la primire, copii certificate ale declaraţiilor de avere şi declaraţiilor de interese primite.

36. Publică pe pagina de internet a instituţiei numele şi funcţia persoanelor care nu depun declaraţia de avere sau declaraţia de interese, în termen de cel mult 15 zile de la expirarea termenului legal de depunere, date pe care le comunică Agenţiei.

37. Acordă consultanţă referitor la conţinutul şi aplicarea prevederilor legale privind declararea şi verificarea averilor, conflictele de interese şi incompatibilităţile şi întocmeşte note de opinie în acest sens, la solicitarea persoanelor care au obligaţia depunerii declaraţiilor;

38. Monitorizează modul de aplicare și respectare a principiilor și normelor de conduită de către funcționarii publici din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu și întocmește rapoarte și analize cu privire la acestea.

Consiliere de etică

39. Desfășoară activitatea de consiliere etică, pe baza solicitării scrise a funcționarilor publici sau la inițiativa sa, atunci când funcționarul public nu i se adresează cu o solicitare, însă din conduita adoptată rezultă nevoia de ameliorare a comportamentului acestuia.

40. Elaborează analize privind cauzele, riscurile, vulnerabilitățile care se manifestă în activitatea funcționarilor publici din Primăria Municipiului Sibiu și care ar putea determina o încălcare a principiilor și normelor de conduită, pe care le înaintează primarului, și propune măsuri pentru înlăturarea cauzelor, diminuarea riscurilor și a vulnerabilităților.

41. Organizează sesiuni de informare a funcționarilor publici cu privire la normele de etică, modificări ale cadrului normativ în domeniul eticii și integrității sau care instituie obligații pentru instituție pentru respectarea drepturilor cetățenilor în relația cu Primăria Municipiului Sibiu.

Neagovici Vasile din nou în centrul atenției după ce a bătut un polițist local

Arătăm faptul că dl. Neagovici Vasile este angajat în Compartimentului Control Intern Managerial din cadrul Primăriei Sibiu.

N.V. are atribuții privind activitățile de control intern managerial precum și atribuții privind activitățile de integritate.

Ce atribuții de serviciu are dl. Neagovici?

De pe site-ul Primăriei Municipiului Sibiu aflăm că N.V. are ca atribuții privind activitățile de integritate următoarele:

1.

Identifică, evaluează și monitorizează factorii de risc instituţionali care favorizează ori determină săvârşirea faptelor de corupţie şi abuzurilor profesionale în vederea limitării probabilităţii de comitere a acestora;

2.

Dezvoltarea, comunicarea şi monitorizarea aplicării de proceduri clare în activitatea curentă;

3.

Desfăşoară activităţi de instruire anticorupţie în vederea dezvoltării capacităţii personalului Primăriei Municipiului Sibiu şi al serviciilor şi instituţiilor publice de interes local al Municipiului Sibiu de a utiliza şi de a combina cunoştinţe teoretice, deprinderi practice şi atitudini specifice în domeniul prevenirii abuzurilor şi corupţiei.

Activităţile de instruire anticorupţie şi prevenire a abuzurilor au în vedere, cu prioritate, personalul nou încadrat în Primăria Municipiului Sibiu şi în serviciile şi instituţiile publice de interes local al Municipiului Sibiu, cel care activează în domenii expuse în mod deosebit riscurilor de corupţie, precum şi personalul cu funcţii de conducere.

Întregul personal al Primăriei Municipiului Sibiu şi al serviciilor şi instituţiilor publice de interes local al Municipiului Sibiu are obligaţia de a participa la activităţile de instruire anticorupţie, cel puţin o dată la un an;

4.

Avizarea documentelor întocmite de personalul Primăriei Municipiului Sibiu şi al serviciilor şi instituţiilor publice de interes local al Municipiului Sibiu în funcţie de necesitate în domeniul de activitate, pentru a fi evitate riscurile de corupţie/abuz profesional.5.

Promovarea canalelor de sesizare a unor eventuale fapte de corupţie/abuz profesional, precum şi a măsurilor de protecţie a personalului, stabilite prin Legea nr.571/2004 privind protecţia personalului din autorităţile publice, instituţiile publice şi din alte unităţi care semnalează încălcări ale legii;

6.

Promovarea schimbării de atitudine a personalului privind riscurile de corupţie/abuzuri, asigurându-se informarea şi instruirea adecvată privind obligaţiile legale şi aducerea la cunoştinţa personalului a măsurilor de prevenire/de control implementate în vederea minimizării riscurilor de corupţie;

7.

Întocmirea rapoartelor către factorii de conducere ai Primăriei Municipiului Sibiu privind măsurile întreprinse şi propunerile adecvate pentru minimalizarea riscurilor de corupţie/abuz profesional;

8.

Măsurile de prevenire/de control se propun spre aprobare primarului municipiului Sibiu în scopul reducerii probabilităţii de materializare a riscurilor de corupţie/abuzurilor ori de a minimiza impactul acestora şi vizează cu prioritate, riscurile înalte şi cele moderate, măsuri ce intră în atribuţiile consilierilor de integritate care au obligativitatea descrierii şi evaluării acestora;

9.

Asigură afişarea de materiale informative la sediile proprii, respectiv distribuirea acestora către populaţie. Materialele informative se pun la dispoziţia instituţiilor publice, în mod gratuit.

10.

Analizează și verifică datele şi informaţiile referitoare la potenţiale conflicte de interese şi stări de incompatibilitate în care se poate afla personalul Primăriei Municipiului Sibiu şi al serviciilor şi instituţiilor publice de interes local al Municipiului Sibiu şi propune măsuri concrete în vederea încetării acestor stări de fapt.

11.

Analizează și verifică datele şi informaţiile referitoare la încălcarea actelor normative cu incidenţă în activitatea personalului Primăriei Municipiului Sibiu şi al serviciilor şi instituţiilor publice de interes local al Municipiului Sibiu.

12.

Identifică şi documentează potenţiale situaţii de conflicte de interese şi/sau stări de incompatibilitate în care se poate afla personalul Primăriei Municipiului Sibiu şi al serviciilor şi instituţiilor publice de interes local al Municipiului Sibiu şi propune sesizarea Agenţiei Naţionale de Integritate sau a organelor de urmărire penală, abilitate de lege, dacă este cazul.

13.

Propune sesizarea comisiei de disciplină competente, pentru faptele constatate, prevăzute de lege ca abateri disciplinare, întocmeşte documentele necesare.

14.

Oferă suport serviciilor din cadrul instituţiei, precum şi altor autorităţi publice în cadrul acţiunilor de prevenire şi de combatere administrativă a corupţiei, a încălcării integrităţii profesionale şi a comiterii unor fapte ce reprezintă abateri disciplinare, prin analiza şi evaluarea datelor şi informaţiilor specifice;

15.

Desfăşoară activităţi de colaborare, schimb de experienţă şi schimb de date şi informaţii cu Ministerul Public, cu Ministerul Afacerilor Interne, precum şi cu structurile subordonate acestora, cu instituţii din sistemul de ordine publică şi siguranţă naţională, cu alte instituţii publice şi cu persoane juridice, în vederea realizării atribuţiilor sale, pentru desfăşurarea activităţilor de prevenire a potenţialelor fapte de corupţie şi de încălcare a integrităţii profesionale, în baza prevederilor legale şi a protocoalelor încheiate;

16.

Întocmeşte informări şi note în domeniul de activitate, prin care semnalează Primarului Municipiului Sibiu posibile încălcări ale legislaţiei în vigoare, cu incidenţă în activitatea personalului instituţiei, referitoare la încălcarea integrităţii profesionale;

17.

Propune primarului organizarea şi desfăşurarea unor activităţi de instruire realizate de către personalul specializat al Biroului Control intern managerial și integritate şi al celorlalte instituţii cu atribuţii în domeniu;

18.

Efectuează, în condiţiile legii, activităţile necesare prevenirii faptelor de corupţie şi de încălcare a integrităţii profesionale în cadrul Primăriei Municipiului Sibiu şi a serviciilor şi instituţiilor publice de interes local al Municipiului Sibiu;

19.

Realizează, ori de câte ori este cazul, activităţi de reevaluare a riscurilor de corupţie atunci când la nivelul structurilor interne se constată recurenţa unor forme de manifestare a corupţiei şi întocmeşte rapoarte de evaluare, pe care le prezintă conducerii Primăriei Municipiului Sibiu spre aprobare;

20.

Centralizează şi actualizează semestrial stadiul implementării măsurilor preventive anticorupţie;

21.

Elaborează semestrial şi anual rapoarte de monitorizare privind indicatorii raportaţi pentru implementarea Strategiei Naţionale Anticorupţie în Primăria Municipiului Sibiu şi verifică întocmirea acestora de către serviciile şi instituţiile publice de interes local al Municipiului Sibiu;

22.

Programează şi desfăşoară activitatea de evaluare a gradului de cunoaştere de către personalul Primăriei Municipiului Sibiu şi a serviciilor şi instituţiilor de interes local al Municipiului Sibiu, a temelor specifice de integritate şi a legislaţiei în domeniu; analizează rezultatele obţinute şi propune, după caz, primarului măsuri pentru remedierea aspectelor negative constatate.

Neagovici, organul de control al Statului

Despre funcționarul N.V., am putea spune că ar trebui să beneficieze, la fel ca și angajații ANI, de o CREȘTERE SALARIALĂ CONSIDERABILĂ cu un spor de cel puțin 50%.

Ținând cont că domnul nu este profesor și nici nu lucrează în mediul privat că, vorba aceea, suprasolicitare psihică, muncă din răsputeri, răspunderi, interdicții, incompatibilități, e greu să fii organ de control la stat.

AȘA SĂ FIE OARE?

Noi, Ziua Online ,,necredincioși,, din fire, am verificat și surpriză:

Domnul N.V. în declarațiile de avere în care afirmă că este consilier superior la control intern și integritate, începând cu anul 2016 până în anul 2022, a lucrat și în calitate de consilier juridic la o societate privată.

Declarații de avere și interese ale lui Neagovici

neagovici_vasile (1) neagovici_vasile (2) neagovici_vasile_int (3) neagovici_vasile_int (2) neagovici_vasile_int (1) neagovici_vasile (6) neagovici_vasile (5) neagovici_vasile (4) neagovici_vasile (3) neagovici_vasile_int (4) neagovici_vasile_int (5) neagovici_vasile_int (6) neagovici_vasile_int (7)

UNDE, La primăria Municipiului Sibiu?

NU, domnul N.V. a fost și este consilier juridic la o firmă privată, adică la S.C. WORLD OF CRUISE S.R.L. înregistrată la Registrul Comerțului cu nr. J32/382/2010 , CUI 27036413 , Cod Caen: 6311 cu sediul în Municipiul Sibiu, str. Prahova, nr. 17.

Harnic și capabil, un exemplu de urmat?

Putem spune bravo lui doar, că ar cam fi ceva probleme la Firma Top Tech care are sediul în Sibiu str. Prahova , nr. 17.

DA, pare cam același sediu cu firma unde lucrează N.V. ca și consilier juridic.

Accesând adresa https://www.toptech.ro/clientii-nostri.html, vedem că firma Top Tech ar avea Primăria Cunicipiului Sibiu în calitate de client, mai mult, accesând platforma SEAP de licitații publice, se constată că Top Tech a beneficiat de un contract în valoare de 100.070 RON.

Am putea să spunem că sunt simple coincidențe și la urma urmei doar niște răutăți, DAR, problema este că Neagovici avea obligația să completeze și declarația de interese în fiecare an în care a fost și este funcționar public, adică din 2016 până în 2022 inclusiv.

Legea nr. 176 din 1 septembrie 2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, pentru modificarea și completarea Legii nr. 144/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate, precum și pentru modificarea și completarea altor acte normative prevede în anexa 2 cum se completează declarația de interese.

Bineînțeles că N.V. NU a completat faptul că își desfășoară activitatea în calitate de consilier juridic la S.C. WORLD OF CRUISE S.R.L.

Art 28 din Legea 176/ 2010 prevede:

Fapta persoanelor care, cu intenție, depun declarații de avere sau declarații de interese care nu corespund adevărului constituie infracțiunea de fals în declarații și se pedepsește potrivit Codului penal.

Exemplu:

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au încheiat urmărirea penală și au dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a unui inculpat, fost deputat în Parlamentul României în perioada decembrie 2008 – octombrie 2015, pentru săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, prev. de art. 28 din Legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative rap. la art. 326 C. pen., cu aplic. art. 35 alin. 1 C. pen. (13 acte materiale).

Probele administrate

Din probele administrate a rezultat faptul că, în perioada sus-menționată, inculpatul a depus în calitate de deputat în Parlamentul României, cu intenție, la diferite intervale de timp, dar în realizarea aceleiași rezoluții, declarații de avere și declarații de interese care nu corespundeau adevărului.

Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Înaltei Curți de Casație și Justiție, spre competentă soluționare.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Să nu uităm că Neagovici este cel care-i verifică și îi învață pe toți angajații Primăriei Municipiului Sibiu cum să completeze declarațiile de avere și declarațiile de interese, așa că s-ar putea ca noi să fim cei care se înșeală și N.V. nu ar trebui să treacă în declarația de interese faptul că este și consilier juridic la S.C. WORLD OF CRUISE S.R.L.

Unii, conform A.N.I., nu au fost așa norocoși prevum Neagovici

PIȘTEA ILEANA, fost Funcționar public în cadrul Primăriei Municipiului Mediaș, Județul Sibiu – INCOMPATIBILITATE

În perioada 01 iulie 2017 – 30 iulie 2020, a exercitat simultan cu funcția publică de Șef serviciu la Serviciul Învățământ – Sănătate din cadrul primăriei și funcția de economist în cadrul unei societăți comerciale, realizând venituri din activitățile desfășurate în privat în sumă de 24.365 lei.

Astfel, atribuţiile exercitate ca funcţionar public au fost în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca economist în sectorul privat.

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

Dar,

Activitatea de consilier juridic se desfășoară în baza și conform unui statut elaborat de Congresul Extraordinar al Colegiilor Consilierilor Juridici din România în temeiul Legii nr. 514/2003 privind organizarea şi exercitarea profesiei de consilier juridic.

Legea 514/2003  privind organizarea şi exercitarea profesiei de consilier juridic

Articolul 10 din Legii HYPERLINK “https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/48194” nr. 514/2003 privind organizarea şi exercitarea profesiei de consilier juridic prevede Exercitarea profesiei de consilier juridic este incompatibila cu: a) calitatea de avocat; b) activităţile care lezeaza demnitatea şi independenta profesiei de consilier juridic sau bunele moravuri; c) orice alta profesie autorizata sau salarizata în tara sau în strainatate; d) functia şi activitatea de administrator sau lichidator în cadrul procedurilor de reorganizare şi lichidare judiciara; e) activitatea publicistica salarizata; f) alte incompatibilităţi prevăzute de lege sau rezultate din conflict de interese, în condiţiile legii.

Păi ce făcuși Bobiță?

În statutul consilierilor juridici spune că ar cam trebui să fii înscris în tabelul consilierilor juridici ca să profesezi, dar noi nu l-am prea găsit pe dl. Neagovici acolo, dar cine știe, poate pentru cei care se ocupă de integritate or avea alte reguli și legi, nu ca pentru noi, muritorii de rând.

Că, dacă ar fi fost legi la fel ca pentru noi, N. V. ar cam fi săvârșit infracțiunea de Exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi prevăzută de Art. 348

Exercitarea, fără drept, a unei profesii sau activităţi pentru care legea cere autorizaţie ori exercitarea acestora în alte condiţii decât cele legale, dacă legea specială prevede că săvârşirea unor astfel de fapte se sancţionează potrivit legii penale, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

În concluzie

Întrebarea creștinească este următoarea: Oare DOMNII de la A.N.I. merită sau nu acele măriri salariale?

Stimați cititori, rămâne ca dumneavoastră să decideți și să trageți concluziile.

Să nu uităm că în vechiul Testament Legea Talionului e socotită legea dreptății

Patriarhul DANIEL, cu ocazia decernării titlului de Honoris Causa din partea Universității Titu Maiorescu, NE REAMINTEA CĂ Sfânta Scriptură ne spune în Matei. 5,20: ,,De nu vă va prisosi dreptatea voastră mai mult decât a cărturarilor și fariseilor, nu veți intra în Împărăția Cerurilor”.

Documente:

sicap top tech STATUT din 6 martie 2004 UTF-8QAnexa_Hotararea_35FRegulamentul_de_Organizare_C59Fi_Fu+UTF-8QncC5A3ionare_a_Consiliului_NaC5A3ional_de_Integritate (1) worl of cruise

Despre acest funcționar public și năravurile sale am mai scris în anul 2020

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *