Primirea de către Președintele României, Klaus Iohannis, a ministrului afacerilor externe al Republicii Elene, Nikos Dendias

Alocuțiunea susținută de Președintele României cu prilejul inaugurării Casei României
klaus iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit miercuri, 8 septembrie 2021, la Palatul Cotroceni, pe ministrul elen al afacerilor externe, Nikos Dendias.

Președintele României a apreciat vizita la București a reprezentantului Guvernului Republicii Elene cu prilejul participării la Reuniunea Anuală a Diplomației Române, vizită care reprezintă o reconfirmare a nivelului excelent al relațiilor bilaterale, bazate pe legături istorice și culturale tradiționale, dar și pe interese comune la nivel regional și european.

Președintele Klaus Iohannis a subliniat necesitatea consolidării dialogului strategic la nivel înalt între cele două țări, inclusiv din perspectiva contribuției la stabilitatea și securitatea regionale. De asemenea, Președintele României a evidențiat importanţa extinderii cooperării în domeniului economic, prin dezvoltarea investițiilor reciproce.

Cu prilejul întrevederii, au fost abordate și subiecte ale agendei internaționale, precum legislația maritimă, evoluțiile din zona Mediteranei și problematica extinderii Uniunii Europene, prin reiterarea susținerii comune a perspectivei europene a statelor din Balcanii de Vest.

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *