Primirea de către Președintele României, Klaus Iohannis, a Președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu

Alocuțiunea susținută de Președintele României cu prilejul inaugurării Casei României
klaus iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit miercuri, 1 septembrie 2021, la Palatul Cotroceni, pe Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, însoțit de o delegație parlamentară din Republica Moldova.

Președintele Klaus Iohannis a adresat felicitări pentru victoria forțelor politice pro-reformă, pro-democratice și pro-europene la alegerile anticipate din 11 iulie și pentru alegerea lui Igor Grosu în funcția de Președinte al Parlamentului Republicii Moldova.

Președintele României a salutat prezența înaltului oficial de la Chișinău la deschiderea sesiunii Camerei Deputaților a Parlamentului României și a menționat oportunitatea unei cooperări aprofundate și consecvente, inclusiv la nivelul celor două Parlamente, pentru luarea deciziilor necesare avansării agendei bilaterale, precum și a parcursului european al Republicii Moldova.

Președintele Klaus Iohannis a reconfirmat angajamentul României de a acorda întreaga susținere în procesele de transformare, modernizare și de implementare a reformelor, în spiritul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană dintre cele două state.

În context, au fost abordate măsurile necesare pentru accelerarea proiectelor bilaterale menite să conecteze Republica Moldova, prin România, cu spațiul Uniunii Europene și să aducă beneficii reale la nivelul întregii societăți. De asemenea, a fost salutată demararea pregătirilor pentru viitoarea ședință comună de Guvern, care va avea loc la Chișinău, în viitorul apropiat.

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *