Rezultatele acțiunilor jandarmilor sălăjeni cu ocazia „Zilelor municipiului Zalău”

S-a dat startul recrutării tinerilor - Viitori ofițeri ai Jandarmeriei Române

În perioada 26 – 28 iulie a.c., jandarmii sălăjeni, alături de partenerii instituționali, au asigurat măsuri de ordine publică la evenimentul cultural-artistic „Zilele municipiului Zalău” – ediția 2024, astfel încât cetățenii să petreacă în siguranță.

Misiunile forțelor de ordine au avut în vedere protecția participanților, prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură să tulbure ordinea și liniștea publică, atât în zona de desfășurare a manifestării, cât și pe traseele de afluire / defluire.

În perioada de referință au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 15.000 lei, pentru fapte care au vizat încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, astfel:

– 9 sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 1.300 lei, pentru apelarea, în mod repetat, la mila publicului;

– 9 sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 5.400 lei, pentru provocarea ori participarea efectivă la scandal;

– 7 sancțiuni contravenționale, în cuatum total de 2.300 lei, pentru proferarea de injurii și expresii jignitoare;

– 1 sancțiune contravențională, în cuantum de 6.000 lei, pentru împiedicarea, sub orice formă, a organelor însărcinate cu menţinerea ordinii publice de a-şi îndeplini obligaţiile de serviciu.

Totodată, au fost constatate 3 fapte de natură penală, astfel:

În data de 27.07.2024, în jurul orei 21.00, în fața unui local de pe bulevardul Mihai Viteazul, jud. Sălaj, doi tineri l-au agresat pe un altul, aplicându-i lovituri cu pumnii în zona feței. Pentru descurajarea agresorilor, persoana în cauză i-a amenințat cu un cuțit tip briceag. În cauză, jandarmii au întocmit acte de constatare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „lovire sau alte violențe” și „portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”, acte ce vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău pentru continuarea cercetărilor;

În data de 28.07.2024, în jurul orei 14.00, în Piața 1 Decembrie 1918, un bărbat de 46 de ani a intrat în vizorul jandarmilor după ce a adresat cuvinte și expresii jignitoare unui alt participant la manifestare. În urma controlului corporal, asupra acestuia a fost găsit un cuțit tip briceag. În cauză, jandarmii au întocmit acte de constatare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „port sau folosire fără drept de obiecte periculoase”, acte ce vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău pentru continuarea cercetărilor.

În perioada următoare, jandarmii sălăjeni vor continua acțiunile pentru prevenirea fenomenului contravențional și infracțional, recomandând cetățenilor, în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială, să solicite sprijinul celei mai apropiate patrule de jandarmerie sau poliție, ori să apeleze numărul unic de urgență „112”.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *