Ziarul care ține cu românul

18 cetăţeni străini, depistaţi la malul Dunării de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

18 cetăţeni străini, depistaţi la malul Dunării de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II – judeţul Mehedinţi au depistat în zona de competenţă optsprezece cetăţeni din Siria, Afganistan, Irak şi Somalia care au traversat fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni pentru a intra  ilegal în Romania din Serbia.

În data de 21.02.2021, în jurul orei 01.30, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier II a avut loc o acțiune privind combaterea migrației ilegale în zona de competenţă. Astfel, în localitatea de la malul Dunării Ostrovu Mare, în dreptul km flv  872, a fost descoperit un grup format din 18 cetăţeni străini.

Imediat, persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului pentru verificări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului. 

În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Siria, Afganistan, Irak şi Somalia, opt adulți, cu vârste cuprinse între 18 şi 47 de ani şi zece minori, cu vârste cuprinse între 3 şi 15 ani.

De asemenea, în cadrul cercetărilor, cetăţenii străini au declarat că au trecut frontiera din Serbia, cu o ambarcaţiune cu motor, condusă de doi cetăţeni sirieni, care s-au întors pe teritoriul Serbiei, cărora le-au plătit sume cuprinse între 1.200 şi 1.500 de euro pentru fiecare persoană.

Poliţiştii de frontieră au extins verificările, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin, pentru depistarea tuturor persoanelor implicate și pentru a stabili întreaga arie infracțională, în cauză fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,trecerea ilegala a frontierei de stat„, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *