Ziarul care ține cu românul

Actiuni ale politistilor din Alba

Șofer prins în timp ce conducea fără permis

Prinși în flagrant delict

În urma unei acțiuni de prindere în flagrant, polițiștii din Alba Iulia au reținut 4 tineri din București care încercau să vândă un telefon contrafăcut.

La data de 6 martie 2021, Poliția Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de o tânără din municipiu cu privire la faptul că are suspiciunea că un anunț de pe internet, privind vânzarea unui telefon de marcă, ar putea avea în spate o faptă de înșelăciune, iar telefonul ar putea fi contrafăcut.

Totodată, tânăra le-a spus polițiștilor că o prietenă de-a sa ar fi achiziționat un astfel de telefon, iar codul IMEI al telefonului achiziționat de aceasta este identic cu cel al telefonului oferit pre vânzare pe site-ul de internet.

Polițiștii au organizat o acțiune de prindere în flagrant, iar în locația stabilită s-a prezentat un tânăr de 19 ani, care, în schimbul sumei de 5.300 de lei a pus la dispoziția tinerei un telefon mobil contrafăcut. Acesta a fost imobilizat de polițiști, moment în care autoturismul din care a coborât a pornit în trombă, fiind urmărit de două echipaje de poliție care au reușit să îl oprească între Alba Iulia și Teiuș.

La volanul acestuia se afla un minor de 16 ani, din municipiul București, iar în autoturism, în calitate de pasageri, se mai aflau doi minori, de 17 ani.

În autoturism au mai fost identificate alte două telefoane mobile în legătură cu care există suspiciunea că sunt replici ale unei mărci cunoscute, iar din cercetări a rezultat că, pentru a putea vinde telefoanele contrafăcute, tinerii s-ar fi folosit de o factură fictivă în care era trecută seria IMEI înscrisă pe cutia telefoanelor scoase la vânzare.

Polițiștii au întocmit dosar penal, pentru înșelăciune, punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată și fals sub înscrisuri sub semnătură privată și au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore față de cei 4 tineri. În plus, față de minorul care a condus autoturismul, a fost reținută și infracțiunea de conducere fără permis.

Tânărul în vârstă de 19 ani a fost prezentat în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, față de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar.

Cercetările sunt continuate.

Cercetat sub control judiciar

Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos l-au reținut pe un bărbat care este cercetat pentru distrugere, violență în familie, amenințare și violare de domiciliu. Bărbatul va fi cercetat sub control judiciar.

La data de 06 martie 2021, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat, de 46 de ani, din comuna Vințu de Jos, care este cercetat pentru violență în familie, amenințare, distrugere și violare de domiciliu.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în noaptea de 05/06 martie 2021, s-ar fi deplasat la locuința unui bărbat, aflat într-o relație cu soția sa, cu care se află în divorț, unde ar fi distrus mai multe geamuri, l-ar fi amenințat pe acesta și și-ar fi agresat soția.

Femeia, de 37 de ani, a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

În cursul zilei de sâmbătă, 06 martie, bărbatul a fost prezentat în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, care au dispus cercetarea sa sub măsura preventivă a controlului judiciar.

Ordin de protecție provizoriu

Polițiștii din Horea au emis un ordin de protecție provizoriu față de un bărbat care și-ar fi agresat mama. Bărbatul s-a ales cu dosar penal, pentru violență în familie.

La data de 05 martie 2021, în jurul orei 14.50, polițiștii din Horea au fost sesizați, de către o femeie de 58 de ani, din comuna Horea, cu privire la faptul că ar fi fost agresată de către fiul său.

Polițiștii deplasați la fața locului au constat faptul că, bărbatul, în vârstă de 33 de ani, în urma unor discuții în contradictoriu și-ar fi agresat mama.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, față de bărbat, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pe o perioadă de 5 zile.

Față de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

Mandat executat

La data de 05 martie 2021, în jurul orei 18.30, polițiștii din Abrud l-au depistat și reținut pe un bărbat de 33 de ani din comuna Roșia Montană, posesor al unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de către Judecătoria Câmpeni.

Bărbatul a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate de un an și 4 luni închisoare, pentru amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Condamnatul a fost depus la Penitenciarul Aiud în vederea executării pedepsei.

Acțiune pentru creșterea siguranței rutiere

Polițiștii rutieri din Alba Iulia și cei ai Secției de Poliție Rurală Vințu de Jos au acționat pentru creșterea siguranței rutiere. În 13 ore de acțiune au fost depistați 104 conducători auto care au depășit limita legală de viteză.

La data de 5 martie 2021, între orele 07,00-20,00 polițiștii Biroului Rutier Alba Iulia, împreună cu cei ai Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos, au organizat o acţiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere și depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză.

În cele 13 ore de acțiune, au fost constatate 123 de abateri de natură contravențională, cele mai multe (104) fiind de conducere cu viteză peste limita legală.

Complementar sancțiunii aplicate, față de un conducător auto a fost luată măsura reținerii permisului de conducere, iar în alte două situații s-a dispus retragerea certificatului de înmatriculare.

Infracțiuni rutiere

La data de 05 martie 2021, în jurul orei 18.00, polițiștii Secției 2 de Poliție Rurală Vințu de Jos, în timp ce acționau pe raza localității Săliștea Deal, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat de 34 de ani, din localitate.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar autoturismul pe care îl conducea nu este înmatriculat, plăcuțele montate pe autoturism fiind atribuite unui alt autovehicul.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducerea unui autovehicul neînmatriculat și conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

La data de 6 martie 2021, în jurul orei 07,40, polițiștii rutieri din Alba Iulia au intervenit pe raza localității Ciugud, pentru soluționarea unui eveniment rutier, soldat cu pagube materiale.

Un tânăr de 23 de ani, din comuna Sântimbru, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 107 C, a intrat în coliziune cu un autoturism parcat.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltat mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 6 martie 2021, în jurul orelor 17,00 polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei, în timp ce acționau pe strada Principală din Veseuș, l-au depista pe un tânăr de 27 de ani, din comuna Jidvei, care conducea un autoturism fără să posede permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

Amplasarea radarelor în data de 09.03.2021

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *