Ziarul care ține cu românul

Activități specifice derulate de către polițiștii brașoveni pentru menținerea siguranței rutiere

siguranta rutiera strada
siguranta rutiera strada
  • Polițiști din cadrul Biroului Rutier Brașov efectuează cercetări, in rem (asupra faptei), în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În fapt, la data de 21 februarie 2021, în jurul orei 00.00, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un tânăr, în vârstă de 21 ani, care conducea un autovehicul pe strada Șirul Livezii din municipiul Brașov.

          Procedându-se la testarea conducătorului auto cu aparatul DrugTest rezultatul a fost pozitiv. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a substanței psihoactive în organism.

          În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

  • La data de 21 februarie 2021, în jurul orei 10.40, polițiști din cadrul Biroului Rutier Brașov au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 32 ani, care conducea un autovehicul pe strada Valea Cetății din municipiul Brașov.

Conducătorul auto a refuzat să fie testat cu aparatul DrugTest, refuzând, de asemenea, să îi fie prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a substanței psihoactive în organism, cu ocazia conducerii la o unitate medicală autorizată.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

  • Polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Hoghiz efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

În fapt, la data de 21 februarie 2021, în jurul orei 17.50, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un tânăr, în vârstă de 21 ani, care conducea un autovehicul pe raza localității Jibert din județul Brașov.

          Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autovehiculul nu este înmatriculat.

          În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

  • La data de 21 februarie 2021, în jurul orei 08.10, polițiști din cadrul Poliției Stațiunii Râșnov au depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 29 ani, care conducea un autovehicul pe raza Stațiunii Râșnov din județul Brașov, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,03 mg/l alcool pur. În continuare, bărbatul a fost testat cu aparatul DrugTest rezultatul fiind pozitiv. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a substanței psihoactive în organism.

          În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări, in rem (asupra faptei), sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

  • La data de 21 februarie 2021, în jurul orei 14.00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au depistat în trafic, trei bărbați, în vârstă de 31 ani, 34 ani și 40 ani, care au condus ATV-uri pe raza localității Hărman din județul Brașov.

În urma cercetărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale vehiculelor conduse, polițiștii au constatat următoarele:

Bărbatul, în vârstă de 40 ani, a condus un motociclu neînmatriculat, fără a deține permis de conducere.

Bărbatul, în vârstă de 31 ani, a condus un motociclu, fără a deține permis de conducere,  în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. La testarea acestuia din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,47 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Totodată, polițiștii au constatat faptul că motociclul nu este înmatriculat.

Bărbatul, în vârstă de 34 ani, a condus un motociclu neînmatriculat și fără a deține permis de conducere. De asemenea, acesta ar fi surprins și accidentat un bărbat, care se afla pe partea carosabilă, ulterior, provocând avarii unui autovehicul oprit.

          În cauză, s-a întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul următoarelor infracțiuni:

          – pentru bărbatul, în vârstă de 41 ani: “punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”;

          – pentru bărbatul, în vârstă de 31 ani: “punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”,  “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”;

          – pentru bărbatul, în vârstă de 34 ani : “punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și “vătămare corporală din culpă”.   

          Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

  • Polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Feldioara efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

În fapt, la data de 21 februarie 2021, în jurul orei 00.50, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 37 ani, care conducea un autoturism pe raza localității Tărlungeni, județul Brașov.

          Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

          În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

  • Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Codlea efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În fapt, la data de 20 februarie 2021, în jurul orei 20.15, polițiștii au depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 42 ani, care conducea un autoturism pe strada Fabricii din municipiul Codlea, județul Brașov, în timp ce se afla sub influența alcoolului.

          Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 1,04 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

          În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

  • La data de 20 februarie 2021, în jurul orei 19.30, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov au oprit în trafic, pentru control, un tânăr, în vârstă de 25 ani din județul Constanța, care conducea un autoturism pe strada Libertății din Stațiunea Predeal, județul Brașov.

Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,60 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

          În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *