Ziarul care ține cu românul

Bunuri sustrase dintr-o locuință, recuperate de polițiștii din Balc de la persoanele bănuite de comiterea faptei

Luni, 22 februarie a.c., polițiștii Secţiei nr.4 de Poliţie Rurală Marghita – Postul de Poliţie Comunal Balc au identificat și cercetat un tânăr de 22 de ani, din comuna Borod, județul Bihor și un altul de 17 ani, din comuna Balc, județul Bihor, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate, polițiști din Balc îi bănuiesc pe aceștia că, în perioada 5 -15 februarie a.c., ar fi pătruns prin efracție într-un imobil din localitatea bihoreană Almașu Mare și ar fi sustras un televizor, un sistem audio și alte diferite produse alimentare, provocând un prejudiciu total în valoare de 1.500 de lei. 

Bunurile sustrase au fost recuperate integral de polițiști de la cei doi tineri și restituite proprietarului.

Polițiștii Postului de Poliție Balc continuă cercetările pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celor în cauză.

*

PENTRU A PREVENI FURTURILE DIN LOCUINŢE, POLIȚIA VĂ RECOMANDĂ:

  • Nu divulgați informații referitoare la vecinii dumneavoastră (programul de lucru, numărul de persoane din familia respectivă, numărul de telefon etc.), sfătuiţi-vă copiii să facă la fel;
  • Depozitaţi obiectele de valoare (banii, bijuterii, documente) într-un loc sigur;
  • Când plecaţi de acasă verificaţi dacă aţi acţionat toate încuietorile şi aţi pus siguranţa;
  • Fiţi atenţi în orice împrejurare să nu pierdeţi sau să nu vi se fure cheile!
  • Ferestrele locuinţelor trebuie să fie sigure faţă de o eventuală tentativă de escaladare din exterior.
  • Totodată, recomandăm cetăţenilor care locuiesc în mediul rural, dar şi celor care posedă locuinţe de vacanţă în aceste zone, să asigure o minimă protecţie a acestora şi a dependinţelor.

În situaţia în care părăsiţi locuinţa pentru o perioadă mai lungă de timp, vă sfătuim să luaţi legătura periodic cu vecinii sau rudele care locuiesc în apropierea casei dumneavoastră, pentru a verifica sistemul de securitate al locuinţei, pentru a observa eventualele nereguli şi pentru a sesiza în cel mai scurt timp poliţia! Astfel, autorii furturilor vor fi identificaţi mai repede, iar bunurile dumneavoastră vor fi recuperate mai uşor.

*

Apelul de urgenţă, prin care ne găsiţi mereu la datorie,

este112 – APEL DE URGENŢĂ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *