Ziarul care ține cu românul

Șoferi cercetați penal pentru infracțiuni la regimul rutier

La data 20 februarie a.c., în jurul orei 16:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Țăndărei, în timp ce efectuau activități de control al traficului rutier, au oprit un autoturism condus de un bărbat de 47 de ani, din municipiul București.

Conducătorul auto nu avea asupra sa niciun document de identitate sau al autoturismului, iar în urma verificărilor efectuate în bazele de date a reieșit că acesta figurează cu permisul de conducere cu restricții-suspendat.

* * *

În noaptea de sâmbătă/duminică, în jurul orei 04:00, un alt conducător auto, în vârstă de 37 de ani, din municipiul Urziceni, a fost oprit, pentru control, pe raza comunei Jilavele.

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest Drager, care a indicat o valoare a alcoolemiei de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a refuzat prelevarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

* * *

La data de 21 februarie a.c., în jurul orei 02:00, polițiștii Serviciului Rutier au oprit, pe raza municipiului Slobozia, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani, din județul Dolj.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul Drager, care a indicat o valoare de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus ulterior la Camera de Gardă a Spitalului Municipal Slobozia în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

* * *

Duminică, 21 februarie a.c., în jurul orei 10:30, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Țăndărei, au observat în trafic și au efectuat semnal de oprire unui autoturism ce se deplasa pe raza orașului Țăndărei.

Conducătorul autoturismului nu s-a conformat semnalelor polițiștilor și a accelerat, iar după aproximativ 50 de metri a oprit vehiculul pe partea dreaptă a părții carosabile, l-a abandonat, încercând să fugă.

Acesta a fost interceptat și prins pe o stradă din apropiere, stabilindu-se faptul că este vorba de un tânăr în vârstă de 19 ani, din orașul Țăndărei, ce nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În toate cazurile, polițiștii au deschis dosare de cercetare penală.Facem precizarea că, în situațiile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *