Siguranță școlară – Întâlnire între polițiști și elevi

În cursul acestei săptămâni, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au desfășurat o activitate informativ-preventivă cu elevii clasei a VII-a din cadrul Școlii Gimnaziale ,,Romulus Guga” Târgu Mureș.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, formele de manifestare ale bullying-ului, dar și consecințele psiho-sociale ale consumului de substanțe psihoactive.

Astfel, polițiștii au reamintit că portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase în incinta unităților de învățământ reprezintă o infracțiune, fiind recapitulate și consecințele juridice din acest domeniu.

De asemenea, elevii au învățat că bullying-ul are consecințe negative majore asupra stării emoționale a acestora, constituind un factor de vulnerabilitate care poate afecta starea de sănătate psihică a viitorului adult și poate crește riscul apariției unor probleme precum depresia, anxietatea și fobia.

Nu în ultimul rând, în cadrul întâlnirii, au fost dezbătute principalele aspecte referitoare la consecințele negative ale consumului de substanțe interzise, în special de la vârste fragede.

Astfel de activități menite să sporească gradul de siguranță al elevilor se desfășoară în mod constant.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

FOTO DE LA FATA LOCULUI

SURSA FOTO:

FOTO DE LA FATA LOCULUI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *