Ziarul care ține cu românul

ACȚIUNE PE LINIE DE SILVICULTURĂ

În cadrul unei acțiuni de prevenire și combatere a delictelor silvice, polițiștii ialomițeni au constat 4 infracțiuni privind tăieri ilegale și furt de arbori și au aplicat 3 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.000 de lei.

În perioada 24 – 26 februarie a.c., polițiștii ialomițeni au desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a ilegalităților referitoare la exploatarea, transportul, depozitarea și comercializarea materialului lemnos, precum și tăierea ilegală și furturile de arbori, pe raza județului Ialomița.

În cadrul activităților desfășurate au fost verificate depozitele de valorificare a materialului lemnos și punctele de lucru ale societăților cu acest profil de activitate.

De asemenea, polițiștii au instituit filtre rutiere pentru depistarea autovehiculelor care transportă material lemnos fără respectarea prevederilor legale, precum și în vederea identificării șoferilor care încalcă regulile de circulație, fiind verificate peste 100 de autovehicule încărcate cu lemne.

Față de 3 persoane a fost luată măsura sancționării contravenționale conform Legii 171/2010, precum și confiscarea cantității de material lemnos transportată fără îndeplinirea condițiilor legale.

Valoarea total a amenzilor este de 4000 de lei.De asemenea, polițiștii ialomițeni au constatat și 4 infracțiuni de tăiere ilegală de lemne și furt de arbori, în zona comunelor Coșereni, Borănești, Bordușani și Moldoveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *