Ziarul care ține cu românul

Octavian Bădescu, candidatul independent la Primăria Capitalei, acuză partidele politice de blat

Octavian Bădescu, cel de-al treilea candidat anunțat ȋn cursa pentru Primăria Capitalei, acuză PNL, PSD și sateliții acestora de blat la alegerile din toamnă. Potrivit lui Bădescu, partidele politice care ocupă actualmente scena politică vor să ȋși ȋmpartă, ca și până acum, puterea, ȋn detrimentul interesului cetățenilor.  

,,Democrația ȋnseamnă pluralism, iar noi vedem cum, zilele acestea, partidele politice fac tot posibilul pentru ca, la Primăria Capitalei, precum și la sectoare, să avem cât mai puțini candidați. Sub pretextul unității dreptei și a stângii, PNL, respectiv PSD, aceste formațiuni care ȋmpărtășesc o singură ideologie – “intervenționismul etatist” – negociază cu formațiunile politice mai mici posturi de consilieri sau directori prin administrația publică, ȋn schimbul susținerii candidaților lor.

Din cauza acestor jocuri politice meschine, care se ȋntâmplă de zeci de ani și care descurajează o reală competiție electorală, Bucureștiul a rămas la un grad de dezvoltare sub potențialul marilor capitale europene. De asta o bună parte a bucureștenilor nu au căldură și apă caldă, de asta plătim taxe și impozite mari ȋn raport cu serviciile publice de proastă calitate sau chiar pentru servicii de care nu beneficiem, de asta nu putem călători ȋn condiții decente cu transportul public pe timp de vară. Pentru că, ȋn funcțiile cheie ale administrației publice locale, se află oameni numiți pe criterii politice, prizonieri ai rețelelor de partid, care nu au viziune, nu au respect pentru individ și pentru resursele sale și au o competență extrem de limitată pentru pozițiile pe care au ajuns să le ocupe”, spune Octavian Bădescu.

Potrivit antreprenorului, limitarea acțiunilor de campanie electorală, impusă de Guvern, ȋn contextul pandemiei de coronavirus, este tot o ȋncercare de a sabota candidații nedependenți de partidele ce administrează România la nivel central și local sau pe cei care nu dispun de foarte multe resurse mediatice sau financiare.

,,Tot cele două partide politice care ȋși arogă monopoluri ideologice ȋn ȋncercarea de a păcăli cetățenii ȋn alegeri au căzut de acord ca, ȋn timpul campaniei electorale pentru locale și generale, să nu existe evenimente publice sau ȋntâlniri ȋntre candidați și alegători. Ba chiar Premierul ne ȋndemna să mutăm campania ȋn media și ȋn online. Este mai mult decât evident, pentru toată lumea, că aceste limitări sunt tot ȋn interesul celor doi candidați anunțați din partea PSD și a PNL/USR+. Ei au deja notorietate, au resurse din plin pentru a-și face reclamă ȋn social media și ȋn presă. Partidele știu bine că singura șansă a candidaților care nu sunt finanțați prin tot felul de campanii plătite de cetățeni prin intermediul instituțiilor publice o reprezintă contactul direct cu alegătorul. Partidele se folosesc de “coronavirus” ȋn favoarea lor, ȋncercând să țină oamenii prizonieri ai unui duopol, un interes care vine ȋn evidentă contradicție cu interesul cetățeanului, care doar printr-o competiție politică pe scară largă și neviciată poate obține cele mai bune rezultate pentru el”, adaugă Bădescu.

O prezență scăzută la alegerile locale și parlamentare din acest an ar fi un alt obiectiv al marilor partide politice, susține candidatul liber la Primăria Capitalei.

,,O prezență de 25-40% la alegeri, așa cum a fost ȋn 2016, le va asigura PNL-ului, PSD-ului și altor partide cu care sunt partenere ȋncă patru ani de liniște, ȋn care vor putea să ȋși ȋmpartă puterea locală și centrală ȋn interesul propriu, fără mari bătăi de cap și fără o opoziție reală, din afara sistemului. Este știut faptul că membrii și simpatizanții lor, cei cărora le-au creat o dependență de structurile politice, care merg la vot orice ar fi, nu depășesc ȋmpreună mai mult de un sfert din totalul alegătorilor. De aceea au fixat data alegerilor locale ȋntr-o perioadă ȋn care lumea abia revine din vacanță, iar pe cea a alegerilor parlamentare ȋntr-o zi de sărbătoare ȋn familii.

Eu unul sunt convins că, ȋn 2020, cetățenii pot să le dea peste cap toate planurile, calculele și ȋnțelegerile. După tot ceea ce am văzut și trăit anul acesta, ȋntr-un moment critic, ȋn care un million de oameni au rămas fără loc de muncă, zeci de mii de afaceri s-au ȋnchis, economia este ȋn colaps și Primăria Capitalei țării este ȋn cvasi-faliment, sper că bucureștenii realizează că nu mai pot sta ȋn case pe 27 septembrie. Și mai sper ca tot mai mulți oameni liberi, profesioniști și competenți, din toată țara, vor avea curajul să ȋși asume candidaturi nedependente de rețelele politice și să ȋncerce să schimbe lucrurile ȋn bine, ȋn comunitățile lor”, concluzionează antreprenorul Octavian Bădescu.

******************************************************************************

Octavian Bădescu este antreprenor în sectorul serviciilor și investitor, actualmente proprietar al companiei de consultanță imobiliară Freedom Group. Ȋn 2007, a fondat Sameday Courier, prima companie de curierat din România, listată la bursă, apoi a activat ȋn domeniul imobiliar. S-a implicat ȋn proiecte sociale, precum cele ale comunității RBL. Susținător al unei piețe libere și al libertății în ansamblu, în luna martie 2020, ca reacție la abordarea politică ȋn pandemia COVID-19, Octavian Bădescu a demarat inițiativa online #hailatreaba și a trimis conducerii statului o scrisoare deschisă, reunind vocile a peste 1.000 de persoane din toate mediile sociale, ce prețuiesc libertatea individuală.

 

Detectiv Sibiu

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *