Ziarul care ține cu românul

Percheziții într-un dosar de contrabandă cu țigări de proveniență extracomunitară

PERCHEZIȚII ÎNTR-UN DOSAR DE CONTRABANDĂ CU ŢIGĂRI DE PROVENIENȚĂ EXTRACOMUNITARĂ

 

Astăzi, 9 iulie, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava – Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Suceava au efectuat 34 de percheziții domiciliare în județul Suceava, într-un dosar penal de constituire a unui grup infracţional organizat și contrabandă în formă agravantă.

 

Acțiunea a vizat 3 grupuri infracționale organizate specializate în contrabandă cu țigări, de proveniență ucraineană.

În cauză, sunt vizate 22 de persoane, organizate pe 2 paliere infracționale: introducerea în țară a țigărilor, respectiv distribuirea acestora pe raza județului Suceava.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate importante cantități de țigări, monedă falsă, droguri și arme deținute ilegal.

În fapt, începând cu luna septembrie a anului trecut, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava – Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Suceava, au demarat investigațiile privind activitatea infracțională a doi bărbați, de 42 și 24 de ani.

Aceștia, împreună cu alte persoane de cetățenie română și ucraineană, s-ar fi constituit într-un grup infracţional organizat, cu scopul de a colecta, deține, transporta, prelua, depozita, preda și vinde țigări de contrabandă.

Aceștia ar fi introdus țigaretele de proveniență extracomunitară peste frontiera „verde” dintre România și Ucraina, de pe raza localității Ulma, județul Suceava, după care le-ar fi comercializat către clienți din România.

Unul dintre cei doi ar fi achiziționat țigările la perioade regulate de timp (în cantități de circa 30-40 de baxuri de țigarete, aproximativ 20.000 de pachete de țigarete). Ulterior, celălalt le-ar fi vândut către clienți de pe teritoriul țării.

În cauză, s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și al Unitatea Teritorială de Analiză a Informațiilor Suceava.

În acțiune sunt angrenați și polițiști din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Rădăuți și jandarmi din Suceava și Botoșani.

Detectiv Sibiu

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *