Ziarul care ține cu românul

Activități specifice derulate de către polițiștii

Activități specifice derulate de către polițiștii brașoveni
Activități specifice derulate de către polițiștii brașoveni

Activități specifice derulate de către polițiștii brașoveni pentru menținerea siguranței rutiere

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335, alin. 2 Cod Penal.

În fapt, la data de 08 martie 2020, în jurul orei 17.20, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe D.N.13, între localitățile Rupea și Brașov, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 32 ani, din județul Argeș, care conducea un autovehicul ce tracta o remorcă.

Cu ocazia verificărilor efectuate, cadrele de poliție au constatat faptul că permisul de conducere al bărbatului este necorespunzător categoriei din care face parte ansamblul de vehicule condus.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Acțiuni ale polițiștilor pentru verificarea legalității deținerii de material lemnos

La data de 08 martie 2021, în intervalul orar 12,00 – 15,00, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică Brașov au desfășurat o acțiune pe linie de silvicultură, care a urmărit, în principal, verificarea modului de transportare pe drumurile publice a materialului lemnos, identificarea persoanelor care taie și sustrag material lemnos din fondul forestier, precum și legalitatea activităților desfășurate de către societățile comerciale ce au ca obiect de activitate prelucrarea materialelor lemnoase.

Cu această ocazie a fost identificată în posesia unui bărbat din localitatea Măieruș, județul Brașov, cantitatea de 3,5 mc lemn de foc, specia fag pentru care nu au putut fi prezentate documente legale de proveniență.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010, bărbatul în cauză a fost sancționat contravențional și a fost dispusă măsura confiscării materialului lemnos, acesta fiind predat reprezentantului Ocolului Silvic competent.

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *