Ziarul care ține cu românul

Amenzi de peste 8 milioane aplicate în cadrul controalelor antifraudă 

ANAF derulează un program de conformare voluntară în domeniul serviciilor de înfrumusețare

Inspectorii Direcției generale antifraudă fiscală din cadrul ANAF efectuează permanent acțiuni de control în zone cu risc fiscal ridicat, respectiv la contribuabili ce desfăşoară comerţ en gross şi cu amănuntul, în contextul existenţei unor fenomene de neconformare ce se manifestă în acest domeniu.

În cadrul controalelor antifraudă efectuate în luna ianuarie 2024, s-a constatat că 772 contribuabili nu au respectat prevederile legale, respectiv nu dețineau documente de proveniență pentru bunurile din gestiune și nu emiteau bonuri fiscale pentru bunurile livrate cu amănuntul. Pentru abaterile constatate au  fost  aplicate 839 amenzi contravenţionale în valoare totală de 3,88 milioane de lei şi indisponibilizate în vederea confiscării numerar şi  bunuri  în valoare totală de 4,13 milioane lei.

Cu titlu de exemplu, menționăm cazul unui operator economic din județul Arad, care a fost sancționat contravențional cu 15.000 lei și căruia i s-au indisponibilizat bunuri și numerar în valoare totală de 1,15 milioane lei.

Acțiunile de control antifraudă vor continua la nivel național în scopul prevenirii și combaterii evaziunii fiscale și recomandăm tuturor entităților economice să respecte cu rigurozitate prevederile legale în domeniul fiscal, financiar și contabil.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *