Ziarul care ține cu românul

Bărbat sibian de 58 de ani arestat după ce și-a omorât prietenul de 72 de ani

Procuror şef secţie Ruginosu Mihaela, în calitate înlocuitor de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

La data de 21.02.2021, organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu – Serviciul de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 alin. 1 Cod pen, iar la data de 25.02. 2021 a fost extinsă urmărirea penală cu privire la săvârşirea infracţiunilor de omor şi profanare de cadavre, prev. şi ped. de art. 188 alin.1 C.penal şi art. 383 alin.1 C.penal.

           Din cercetările efectuate s-a reţinut următoarea situaţie de fapt:

În data de 16.02.2021 un bărbat în vârstă de 72 ani a dispărut de la domiciliu. În urma investigaţiilor efectuate s-a stabilit că acesta şi-a vizitat un prieten, un bărbat în vârstă de 58 ani, iar pe fondul consumului de alcool între cei doi s-a iscat un conflict în noaptea de 16/17.02.2021. Victima a fost lovită de autor probabil cu un cuţit şi alte corpuri dure, din autopsie rezultând că a decedat ca urmare a hemoragiei interne şi externe. Autorul a lăsat cadavrul în locuinţa sa până a doua zi când l-a tranşat în mai multe bucăţi, le-a ambalat în saci menajeri şi i-a aruncat în râul Cibin în noaptea de 17/18.02.2021.

În data de 25.02.2021 autorul a condus organele judiciare la locul unde au fost aruncate părţi din cadavru.

Prin ordonanţa din data de 25.02.2021 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de omor şi profanare de cadavre, prev. şi ped. de art. 188 alin.1 C.penal şi art. 383 alin.1 C.penal.

 Prin ordonanţa din data de 26.02.2021 s-a dispus reţinerea suspectului, urmând a se solicita judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu arestarea preventivă a acestuia, pentru o perioadă de 30 zile.

Pe parcursul cercetărilor penale procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale, de sprijinul personalului din cadrul Inspectoratului pentru  Situaţii de Urgenţă Sibiu şi al medicilor legişti din cadrul Serviciului Judeţean  de Medicină Legală Sibiu.

  Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.    

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *