Ziarul care ține cu românul

Percheziții la persoane bănuite de furt de catalizatoare

PERCHEZIȚII ALE POLIȚIȘTILOR CAPITALEI

ÎNTR-UN DOSAR DE FURT DE CATALIZATOARE

Miercuri, 3 martie a.c., poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare patru mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar privind mai multe furturi de catalizatoare, prejudiciul creat fiind estimat la 20.000 de lei.

Din datele și probele administrate în perioada ianuarie – martie 2021 de către polițiștii Secției 11 a rezultat presupunerea rezonabilă că trei bărbați, cu vârste cuprinse între 31 și 36 de ani, ar avea preocupări de natură infracțională, pe linia furturilor de catalizatoare, pe raza municipiului București.

Astfel, la data de 3 martie a.c. au fost puse în aplicare patru mandate de percheziție domiciliară, în urma cărora au fost identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză, printre care telefoane mobile, carduri bancare, catalizatoare, plăcuțe și mai multe instrumente ce ar fi putut fi folosite la comiterea faptelor, precum și o sumă de bani.

Cei trei bănuiți au fost conduși pentru audieri la sediul subunității, în sarcina acestora fiind reținută comiterea mai multor infracțiuni de furt de catalizatoare, stabilindu-se totodată că unul dintre bărbați ar fi condus un autoturism fără a poseda permis de conducere.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat și conducere a unui vehicul fără a poseda permis de conducere, cu cei trei în stare de reţinere, fiind efectuate totodată verificări în vederea stabilirii întregii activități infracționale a acestora, întrucât există suspiciunea rezonabilă că ar fi comis în perioada iunie 2020 – martie 2021 aproximativ 200 de astfel de infracțiuni, pe raza municipiului București.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *