Ziarul care ține cu românul

Percheziții la persoane cercetate pentru delapidare în formă continuată, fals și uz de fals

PERCHEZIŢII LA PERSOANE CERCETATE PENTRU DELAPIDARE ÎN FORMĂ CONTINUATĂ, FALS ŞI UZ DE FALS

Poliţiştii Brigăzii de Combaterea a Criminalităţii Organizate Iaşi şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi desfăşoară cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Astăzi, 1 martie,  poliţiştii Brigăzii de Combaterea a Criminalităţii Organizate Iaşi şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi efectuează 27 de percheziții domiciliare, urmând a fi puse în aplicare 14 mandate de aducere.

Din cercetări a reieșit că activitatea infracțională a grupului s-ar fi desfăşurat din anul 2014 până în prezent, alternativ în municipiile Iași şi București.

Scopul membrilor grupării ar fi fost de a obține bani din subvenții și alocări de bani de la bugetul de stat, subvenții acordate pentru promovarea sistemului cultural.

Activitatea infracțională a grupului ar fi acoperit pe de o parte întreaga gamă a achizițiilor, iar pe de altă parte ar fi vizat cheltuielile cu colaboratorii și chiriile.

Scopul ar fi fost delapidarea sumelor de bani, prin manopere frauduloase, pentru satisfacerea intereselor proprii ale membrilor grupului și ale colaboratorilor acestora.

Astfel, ar fi fost conceput un sistem menit să crească nivelul de trai al membrilor grupului, într-un mod discreționar în realizarea actului managerial, dar și prin scurgerile ilegale de bani, fără consultarea departamentelor specializate, de achiziție publică sau de contabilitate, prin încheierea de contracte comerciale, civile și de cesiune de drepturi de autor, fără respectarea prevederilor legale, în beneficiul membrilor grupului și al partenerilor acestora, delapidând în acest mod patrimoniul unităţii administrate.

Prejudiciul estimat în cauză, până în prezent, este de 5.000.000 de lei.

Acţiunea  beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

În activități, sunt angrenați și polițiști ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București,  Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, Inspectoratului de Poliție Județean Iași – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, precum și jandarmi ai I.J.J. Iași.

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *