Ziarul care ține cu românul

Totul despre turneele de poker

Cine ar fi crezut că pokerul avea să devină unul dintre cele mai populare jocuri de noroc din întreaga lume? Bine, poate că exagerăm, dar cu siguranță că în urmă cu câteva decenii, când abia începea să se scrie despre acest joc, nu se punea problema popularizării acestuia. Cu origini care sunt încă în dezbatere, pokerul se pare că ar fi fost inspirat de un joc persan, As Nas, și că ar fi început să fie tot mai căutat prin secolul al XIX-lea, în America de Sud – televiziunea avea să contribuie la popularizarea sa cel mai mult.

Versiunile s-au schimbat și tot schimbat de-a lungul timpului, cu mici diferențe care să-l facă mai atrăgător, dar regula de bază a rămas: proporția dintre cacealma și noroc este în favoarea jocului, pentru că jucătorii mizează pe valoarea superioară a mâinilor, a cărților pe care le au, pentru a obține suma sau potul la dezbatere.

Dar nu despre asta vrem să vorbim acum, că doar nu povestim ce înseamnă rotiri gratuite, Dice Roll gratis sau bonusuri de bun-venit, ci despre alte facilități care vin la pachet cu pasiunea pentru acest joc: turneele. Probabil cele mai importante moduri în care poți lua parte la jocurile de poker, vorbim aici despre adevărate campionate unde se reunesc cei mai buni, cei mai mari și cei mai importanți jucători din domeniu pentru a-și disputa ierarhia în clasamentul mondial. Și dacă te întrebi ce diferențe sunt între un joc normal și unul din cadrul unui turneu, vom încerca să dezbatem și această curiozitate.

Cum funcționează și ce sunt turneele de poker

Așa cum îi spune și numele, un turneu de poker aduce laolaltă mai mulți jucători de poker care concurează unul împotriva altuia – poate fi vorba despre o masă care are doar doi jucători sau despre zeci de mii de jucători, împărțiți în la fel de multe mese. Campionul suprem va fi declarat cel care revendică jetoanele (nu se încasează pentru bani, ci doar determină poziția jucătorului) de la fiecare masă de poker, ceilalți primind locuri la mese în funcție de momentul când sunt eliminați.

Pentru echilibru și stabilirea unor șanse egale, toți jucătorii plătesc aceeași taxă de participare și pornesc cu același număr de chipsuri, care nu au valoare, așa cum precizam deja. Scopul este să rămâi cât mai mult în joc, pentru că atunci când pierzi toate jetoanele ești automat și eliminat din cursă. Totodată, spre deosebire de un joc de poker obișnuit, blind-urile (pariurile obligatorii care se rotesc în jurul mesei) cresc la intervale regulate. În plus, plățile cresc dramatic pe măsură ce un turneu de poker se apropie de etapa finală.

Jucători cunoscuți la turneele de poker

Campionatele de poker aduc la mesele lor și câteva vedete care nu se dau înlături de la o provocare și care speră să-și revendice titlul de câștigător într-o competiție unde se înfruntă cei mai buni. Aici amintim de următoarele staruri, care nu s-au dat temut de partide îndelungate:

  • Matt Damon: este un bun cunoscător al jocului, ba chiar a și jucat într-un film despre poker, actorul fiind cunoscut pentru participarea și implicarea sa în mai multe turnee de poker
  • Edward Norton, câștigător de Oscar dar și de turnee de poker, pentru care a dezvoltat o slăbiciune, fiind tot mai des prezent la astfel de activități, dar din umbră – de câțiva ani însă fiind tot mai absent de la competițiile de gen
  • Ben Affleck este un cunoscut al jocurilor de poker, fiind extrem de interesat de acest joc și nu se sfiește să recunoască că îi place să participe și la turneele dedicate acestuia, fiind poate cel mai des star care participă
  • Jennifer Tilly este cunoscută pentru rolul din seria de filme Chucky, dar și pentru interesul în turneele de poker, revendicându-și și titlul de câștigătoare în 2005, atunci reclamând un premiu de 150.000, iar de-a lungul timpului un total de jumătate de milion de dolari
  • Tobey Maguire s-a cățărat pe cele mai înalte culmi când vine vorba despre poker, actorul cunoscut pentru rolul lui Spiderman fiind și extrem de competitiv, de altfel fiind implicat în urmă cu câțiva ani și într-un scandal de la Hollywood legat de jocurile de noroc.

De ce să participi la un turneu de poker

Cu toate că poate nu se află pe lista ta de rezoluții, trebuie să iei în considerare ca măcar o dată să participi la un turneu de poker, mai cu seamă dacă acest joc te pasionează. Nu trebuie să ne crezi pe noi pe cuvânt, așa că îți spunem care sunt cel mai des invocat motive de cei care deja au încercat această experiență și au spus că le place:

  • sentimentul că iei parte la ceva inedit, care te scoate din zona de confort
  • posibilitatea de a câștiga premii considerabile
  • confirmarea că ești printre cei mai buni, prin testarea capacităților de joc
  • ușurința cu care te poți înscrie
  • comoditatea și plăcerea de a lua parte la acest joc
  • emoția rundelor finale, care nu prea se pot compara cu nimic din ceea ce crezi că știi
  • opțiunea de a putea alege din mai multe variațiuni ale jocului de poker, cât pentru a te orienta către cel pe care îl știi cel mai bine
  • perspectiva de a ajunge la o masă de joc unde se află vedete sau cei mai mari jucători veterani, pe care îi cunoști și admiri, cum ar fi Daniel Negreanu și Fedor Holz
  • factorul de distracție
  • ideea că ai putea deveni cât mai cunoscut în goana după glorie
  • cunoașterea și depășirea propriilor limite

Concluzie

Să fii cel mai bun dintre cei buni se poate dovedi un pretext motivațional și inspirational de a te bucura de ceea ce te face cel mai fericit. Dar, înainte de orice confirmare că ești bun la ceea ce faci, este important să reții că bucuria vine din lucruri mărunte și că și micile victorii pot aduce satisfacții. Ca să îți îmbunătățești jocurile, trebuie să avansezi cu pași mărunți și să înveți în fiecare zi ceva nou, chiar și când este vorba despre jocurile de poker.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *