Anchete jurnalistice

250 m3 de lemn tăiat peste limita aprobată la Soars?

În cursul zilei de 28.10.2022, un circ românesc a avut loc pe raza comunei Soars, în localitatea Felmer din județul Brașov.

Potrivit surselor, pădurarul B. G. a fost în centrul atenției reușind să taie cu aproximativ 250 de m3 peste limita aprobată de Garda Forestieră Brașov.

Pe surse, beneficiarii au răbufnit după ce pădurarul ar fi comunicat că ,,din greșeală” a tăiat mai mult lemn decât era permis, în rampă fiind mai mult lemn decât îi permitea aplicația să elibereze.

La Soars se pleacă fără avize?

B.G. conștientizând că lucrurile pot lua o întorsătură nefavorabilă, a cerut descărcarea tractoarelor și al căruțelor, moment în care lumea a început să facă scandal, unii descârcând în timp ce alții au ales să plece fără avize.

Oare transporturile fără numere de înmatriculare și cele care coincid, sunt acele persoane care au plecat din rampă fără avize?

Dacă s-a plecat fără avize, cum se justifică sumele primite?

Mai mulți localnici au răbufnit în momentul în care au observat că se pleacă fără avize eliberate. Oare vorbim de furt de material lemnos, de transport nedeclarat al materialului lemnos, sau de evaziune fiscală?

Consilier PNL Soars mai presus de lege?

Cu toate spuse, unii felmereni au rămas fără lemn de foc, în timp ce alții au ales să riște, printre aceștia fiind chiar și consilierul PNL  T.N.

Pădurarul de la Soars ,,măsoară” lemnul la centimetrul?

Analizând cele 20 de avize eliberate pe data de 28.10.2022, am constatat că pădurarul trece avizele la ochi, adică în mai multe rânduri cantitatea de lemn este egală la mai multe mijloace de transport, lucru imposibil.

Mijloace de transport neindentificate

Oare pădurarul G.B. eliberează avize de transport preferențiale cu vreun motiv anume ținând cont că în unele avize nu există numărul de înmatriculare?

Ce se întâmplă cu lemnul rămas în rampă, cine beneficiază?

Dacă lemnul a rămas în rampa de încărcare pe motiv că s-a tăiat în exces, cine beneficiză de acel lemn?

Garda Forestieră Brașov va găsi o portiță să iasă bazma curată acest pădurar?

Soars 2022

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE