Anchete jurnalistice

Drama unui copil de 3 ani care trăiește în condiții insalubre cu mama și concubinul acesteia din Titești

Proprietarii unui imobil din Sibiu au anunțat autoritățile după ce au văzut condițiile în care trăia un copil de 3 ani alături de mama sa și concubinul acesteia.

În urma deplasării la fața locului, apartamentul era plin de fecale, cartofi putreziți, mâncare gătită mucegăită, saci de gunoaie aruncați la întâmplare pe balcon și în casă, patul rupt, iar canapeaua distrusă și ușile lipsă.

Oamenii care locuiesc în același bloc cu familia au povestit că au auzit plânsetele copilului și că acesta era adesea lăsat singur în casă timp îndelungat.

Mai mult decât atât, se crede că micuțul ar fi fost bătut de concubin sau de mamă din cauza plânsetelor auzite.

Autoritățile locale au intervenit imediat  oferindu-ne și un punct de vedere:

Ce spun reprezentanții DGASPC Sibiu

Referitor la : material social media Facebook – ”O familie din Vâlcea au ținut un copil de 3 ani în condiții mizere”

Având în vedere materialul apărut pe pagina de socializare Facebook, a publicației online – Ziua online, referitor la o familie din județul Vâlcea care îngrijește un minor de 3 ani în condiții mizere, prin prezenta Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu, vă comunică următoarele:

În cursul nopții de 13.03/14.03.2023, DGASPC Sibiu a fost sesizată pe numărul unic național 119 – număr unic de telefon la nivel național pentru cazurile de abuz împotriva copiilor, cu privire la situația unui copil în vârstă de aproximativ 3 ani, cum că ar locui cu mama acestuia într-un apartament închiriat în condiții impro – prii.

Reprezentantul DGASPC Sibiu s-a deplasat la sediul Poliției Șelimbăr, unde s-au inițiat demersuri de evaluare a situației semnalate, în prezența minorului, a mamei și     a concubinului acesteia.

Ce i s-a adus mamei la cunoștință

,,Cu această ocazie, mamei i s-a adus la cunoștință obligațiile ce îi revin în conformitate cu prevederile Legii 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, aceasta nefiind de acord cu instituirea unei măsuri de protecție pentru minor.

Ulterior discuțiilor avute, membrii familiei au declarat că se vor muta în alt imobil.

Situația va rămâne în atenția reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu, cât și a Serviciului Public de Asistență Socială din cadrul Primăriei Șelimbăr”.  A declarat doamna Consilier Beatrice Andreea Muntean reprezentant DGASPC Sibiu.

Ce spun reprezentanții IPJ Sibiu

,,În seara de 13 martie a.c., în jurul orei 22,00, un bărbat a sesizat polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr cu privire la faptul că persoanele cărora le-a închiriat un apartament pe raza localității Șelimbăr nu îi permit accesul în locuință după ce nu ar fi achitat serviciile de întreținere în ultimele două luni.
De asemenea, bărbatul a reclamat și faptul că un minor în vârstă de 3 ani, copilul chiriașilor, nu este îngrijit corespunzător, mediul oferit de către cei doi părinți fiind unul insalubru.
Polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr s-au deplasat la apartamentul în cauză, fiind solicitată, totodată, și intervenția reprezentanților DGASPC Sibiu pentru declanșarea unei anchete sociale cu privire la condițiile de trai ale minorului în cauză.
Polițiștii i-au identificat pe chiriași, un sibian și o femeie din județul Vâlcea, și urmează să desfășoare activități specifice în vederea stabilirii situației de fapt și aplicării măsurilor legale în consecință” au transmis reprezenții IPJ Sibiu.

Nu trece nepăsător

Este important ca situațiile de acest gen să fie semnalate imediat, pentru a se asigura că toți copiii sunt în siguranță și primesc îngrijirea de care au nevoie.

De asemenea, este crucial ca autoritățile să ia măsurile necesare pentru a proteja drepturile copiilor și a asigura că aceștia sunt feriți de situații precum aceasta.

Cum sună autocaracterizarea mămicii

 

Video

 

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

HORUS AGENCY

HORUS AGENCY