Ziarul care ține cu românul

Familia Marinescu sau alt caz Coldea la SIBIU

Sora Candidatului Marinescu, Casandra Marinescu, ex angajat al SRI, în prezent consul al României la Munchen, a șutit fără eleganță aproximativ 2000 și ceva mărunțiș de metri pătrați din domeniul public.

Distinsa Doamnă Consul, Casandra Marinescu, a deposedat domeniul public al comunei Poplaca din județul Sibiu de o suprafață de 2300 metri pătrați pe care, culmea tupeului, că deh, vorbim de un ex -angajat al SRI, actual reprezentant al României în Republica Federală Germania, a construit (fără autorizație – inclusiv sub linie de medie tensiune, ceva spații de cazare și facilități turistice -terase, piscină etc).

Pentru cei care nu au citit articolele noastre anterioare despre doamna diplomat vă punem la dispoziție link-urile:

https://ziuaonline.com/anchete-jurnalistice/mincinosii-din-familia-candidatului-marinescu/
https://ziuaonline.com/anchete-jurnalistice/ep-2-caracatita-care-conduce-judetul-sibiu/

V-o prezentăm pe Marinescu Casandra, pentru cei care nu au răbdare să citească articolele noastre, citând o altă publicație:

,,STIRIPESURSE.RO continuă serialul dezvăluirilor din interiorul MAE!

Și între numele publicate în episodul de azi, cel de-al treilea, regăsim rude, soți și soții ale unor politicieni, jurnaliști, fie că sunt din presa scrisă, fie din cea audio-vizuală, de la Digi 24 sau TVR. Toți au intrat și au ajuns diplomați în MAE fără concurs, așa cum susțin sursele noastre din interiorul ministerului.

Și nu doar faptul că au ajuns diplomați fără concurs e contrar legilor și regulamentelor MAE.

La fel de ilegală e și prelungirea mandatelor unora dintre ei în anumite posturi peste limita admisă, 4 ani, în mod excepțional fiind de 5 ani.

MAE a fost condus de oameni numiți politic, dar și de tehnocrați. Niciun ministru nu a reușit să schimbe imaginea României prin ambasadori sau prin consuli.

Ceea ce au reușit miniștrii au fost lanțurile de numiri pe valențe de rudenie, politice, relații și alte asemenea conexiuni.

Casandra Marinescu, consul la Ambasada României la Viena, fără concurs, prin fratele său, fost secretar de stat PSD la Transporturi.”

Sursa: https://www.stiripesurse.ro/de-la-digi-24-i-tvr-direct-diploma-i-in-mae-dezvaluiri-marca-stiripesurse-ro-episod-iii_994246.html

Doamna Marinescu Casandra, în cadrul atribuțiilor consulare, relaționează cu International Press Club München, cu sute de membri din mediile jurnalistice și de comunicare, politico-economice, de cultură și cercetare și altele.

Capacitatea unui oficiu de a asigura reprezentare, asistență și protecție consulare la cel mai înalt nivel depinde, în largă măsură, și de buna relaționare în interiorul statului de reședință.

În acest sens, este esențială accesarea celor mai relevante și respectate platforme instituționale administrative, inclusiv a celor politice sau de media.

Printre acestea, cu siguranță, se numără și International Press Club München, cu sute de membri din mediile jurnalistice și de comunicare, politico-economice, de cultură și cercetare și altele.

Dr. Uwe Brückner, președintele PresseClub München e.V., și Hildegard Tröger, membru al consiliului director, au primit-o pe Miheia Diculescu-Blebea, consulul general al României, însoțită de Casandra Marinescu, consul, în chiar inima simbolică și geografică a metropolei müncheneze.

Într-o atmosferă plină de curiozitate și angajament, au fost explorate teme de actualitate și perspective viitoare legate de prezența românilor în Bavaria și legăturile bilaterale, posibilități de a construi noi punți de dialog, înțelegere și colaborare pe diverse planuri.

Sursa: pagina Facebook a Consulatului General al României la München

Cunosc colegii din cadrul Ministerului de Externe apucăturile Doamnei Marinescu Casandra?

Ați ghicit , binențeles că nu !

Altfel, doamna Casandra Marinescu ar fi fost retrasă ( credem noi ) de la postul consular .
Despre ce este vorba în fapt :
Doamna Casandra Marinescu este proprietara terenului pe care au fost edificate cu autorizație de construcție NUMAI 2 cabane, conform declarației de avere a distinsei angajate a Ministerului de Externe acestea sunt doar cabane, iar suprafața terenului aferent care are categoria de folosință pășune este de 1000 metrii pătrați.

Mixaj concubinal la Alpina Casi

Domnia sa a uitat să menționeze că, de fapt, a încheiat un contract de comodat cu nu mai puțin de patru firme (un adevărat mixaj concubinal) conduse sau controlate, legal sau nu (în calitate de beneficiar real) de către celebrul său frate, Candidatul Marinescu Cristian.

Înaltul funcționar public a uitat să menționeze faptul că în cele două construcții funcționează celebrul complex turistic Alpina Casi clasificat de către Ministerul Turismului doar Cabană turistică, mai jos decât pensiune drept clasificare și care ar trebui să aibă prețuri mult mai scăzute( adică, un fel de refugiu în vârful muntelui ).

De fapt, nu putem vorbi de un mixaj concubinal, mai degrabă, în termenii videochat-iști atât de dragi lui Marinescu Cristian, putem vorbi de un ,,SWAP” adică ,,Babardeală cu bucluc „, PENTRU CĂ AVEM patru FIRME (APARȚINÂND VESTITEI familii Marinescu ) AUTORIZATE, fiecare dintre acestea, de către Ministerul Turismului, să desfășoare activități de cazare ( nu și servirea de mâncare ), în calitate de cabane turistice, pentru…

Ați ghicit, cele două construcții declarate cabane în declarația de avere ) ale cărei proprietară este  ,,bineînțeles, fermecătoarea reprezentantă a României în Republica Federală Germania, nimeni alta decât ex SRI-ista Casandra Marinescu.

De ce afirmăm că doamna Casandra Marinescu a șterpelit teren de la UAT Poplaca?

Mai întâi să stabilim prejudiciul,de aceea apelăm la anunțuri de pe Olx despre terenuri din aceeași zonă :
Teren în suprafață de 1450 mp se vinde cu … 87 000 euro.

Teren în suprafață de 3000 mp se vinde cu 150.000 Euro.

Corect ar fi să întrebați plictisiți, bine, bine, dar care e șpârla, a furat sau nu a furat terenul ex – SRI- ista?

Păi, dovezile sunt la îndemâna oricui, e suficient să accesați pe GOOGLE Earth locația vestitei și nemaipomenitei Alpina Casi a Familiei Marinescu și să uniți punctele care constituie limita exterioară a proprietății.

-SURPRIZĂ- perimetrul este de 259 de metri si SUPRAFAȚA ESTE DE 3300 de metrii pătrați:

 

Pe scurt, iată 80 000 – 100 000 de euro făcuți ușor de ex SRI-ista noastră.

AȘA SE FAC AFACERILE, nu-i așa ?!

Dacă am consulta cartea funciară și schița atașată acesteia descoperim că terenul Diplomatei ex SRI-istă Casandra Marinescu este de numai 1000 metri pătrați ,diferența de 2300 de metri pătrați AFERENTĂ Complexului Alpina Casi care este administrat de candidatul Marinescu Cristian ( conform postărilor sale-mare amator de videochat ), este terenul UAT POPLACA.

Așa cum puteți constata vizualizând Google Maps și schița aferentă CF terenului lui Marinescu Casandra CF 119538 aparținând UAT POPLACA a fost înghițit de către Ex SRI-ista noastră, str. Stejarului din Comuna Poplaca fiind, în fapt, CF 119537.

Candidatul Marinescu Cristian – ,,un om între oameni s-a dedat unui șantaj deșănțat pe diverse canale media ca să îl determine pe primarul Comunei Poplaca – Budin, Omul de casă al lui Bogdan  Trif, să concesioneze la un preț de nimic sau gratis terenul aparținând Unității Administrativ Teritoriale Poplaca.

Am spune că Budin este un om integru care nu a cedat șantajului

DAR NU ESTE DELOC AȘA , CONFORM art 33 al Legii 50/ 1991, Budin avea obligația să demoleze pe cheltuiala lui Marinescu Cristian sau Marinescu Casandra piscina , camerele de cazare construite ilegal pe teritoriul Comunei Poplaca:

,,Art 33 (1)

Prin derogare de la prevederile art. 32, construcţiile executate fără autorizaţie de construire pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului, al judeţelor, oraşelor sau comunelor vor putea fi desfiinţate pe cale administrativă de către autoritatea administraţiei publice locale competentă, fără sesizarea instanțelor judecătorești și pe cheltuiala contravenientului.

(2) Pentru realizarea prevederilor alin. (1) consiliile locale comunale, orăşeneşti, municipale ori judeţene, după caz, pot contracta efectuarea acestor servicii cu societăţi comerciale, în condiţiile legii.”

Alo, DNA, VORBIM DE UN ABUZ ÎN SERVICIU LA NIVELUL Comunei Poplaca

și un alt abuz în Serviciu la nivelul Consiliului Județean,conform prevederilor Legii 50/1991:

,,Art. 27. –

(1) Organele de control ale consiliilor județene şi ale primăriilor au obligaţia de a urmări respectarea disciplinei în domeniul autorizării executării lucrărilor în construcții în cadrul unităţilor lor administrativ-teritoriale, potrivit competenţelor de emitere a autorizaţiilor de construire/desfiinţare.

(2) Arhitectul-şef al judeţului şi personalul împuternicit al compartimentului de specialitate din subordinea acestuia urmăresc respectarea disciplinei în domeniul autorizării executării lucrărilor de construcţii pe teritoriul administrativ al judeţului, precum şi respectarea disciplinei în urbanism şi amenajarea teritoriului legată de procesul de autorizare a construcţiilor.

(3) Contravenţiile prevăzute la art. 26 alin. (1), cu excepţia celor de la lit. h) – m), se constată şi se sancţionează de către organele de control ale consiliilor locale ale municipiilor, sectoarelor municipiului Bucureşti, oraşelor şi comunelor, pentru faptele săvârşite în unitatea lor administrativ-teritorială sau, după caz, în teritoriul administrativ al sectoarelor municipiului Bucureşti, potrivit competenţelor de emitere a autorizaţiilor de construire/desfiinţare.

(4) Contravenţiile prevăzute la art. 26 alin. (1) lit. h), i) şi j) se constată şi se sancţionează de către organele de control ale consiliului judeţean, pentru faptele săvârşite pe teritoriul judeţului respectiv, şi, după caz, de către cele ale municipiului Bucureşti.,,

De ce se agită Marinescu Cristian – candidatul imaculat,

,,un om între oameni „, mare amator de videochat, ca să-l determine pe Budin să-i dea gratis terenul ocupat abuziv pe care a construit fără autorizație camere de cazare, piscină și terase folosite de către turiștii Complexului Alpinei CASI?

Răspunsul este simplu și face, în fapt, obiectul șantajului lui Marinescu Cristian, care știa că gingașul primar al comunei Poplaca din 2020 încoace a înstrăinat pământurile aparținând UAT Poplaca către ,,niște norocoși” care au cumpărat terenuri cu suprafețe cuprinse între 250 -400 metri pătrați ( în zona Poplaca II,adică în apropierea Păltinișului) – cu încredințare directă, cu sume cuprinse între 1000 și 3000 de euro.

Dar, vorba ceea, dragii moșului, asta este o altă poveste cu care vă voi delecta în zilele următoare.

NU UITA!

Esti martorul unui eveniment sau ai informaţii care ar putea deveni o ştire?

Trimite-ne un mesaj la numărul 0742.566.653, WhatsApp, Signal sau Telegram

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Reclame: https://ziuaonline.com/reclame/

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *