Medic şi asistent de la Casa de Pensii Sibiu acuzaţi că au luat mită

În data de 30 octombrie 2023, ca urmare a obţinerii autorizărilor de la judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu, se efectuează percheziţii la trei locaţii de pe raza municipiului Mediaş şi respectiv Orăştie. Percheziţiile au fost dispuse în legătură cu săvâşirea unor fapte de corupţie de către un medic şi un asistent medical din cadrul Casei Judeţene de Pensii Sibiu, Cabinetul de Expertiză Medicală nr.3 Mediaş.

În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmării penale faţă de cei doi suspecţi cu privire la săvâşirea a 9 şi respectiv 8 infracţiuni de luare de mită prev. de art. 289 alin. (1) Cod penal, raportat la art. 6 din Legea 78/2000. Infracţiunile constau în aceea că în perioada iunie-octombrie 2023, cadrele medicale au primit sume de bani cuprinse între 500 şi 2000 lei precum şi produse alimentare, în legătură cu îndeplinirea unor îndatoriri ce intrau în atribuţiile lor de serviciu, atribuţii rezultând din activitatea pe care o desfăşurau în cadrul Comisiei de Evaluare Medicală pentru obţinerea pensiei de invaliditate sau pentru revizuirea periodică a documentației de către persoanele care beneficiau de această pensie.

În cursul zilei de astăzi se efectuează audieri ca urmare a punerii în executare a mai multor mandate de aducere emise de procuror.

Pe parcursul cercetărilor penale procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupție Sibiu şi Hunedoara, având şi suportul tehnic al Direcţiei Generale Anticorupție – Structura Centrală şi IGPR Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea beneficiază şi de sprijinul luptătorilor din cadrul IPJ Sibiu, Serviciul Acţiuni Speciale.

Contactați-ne cu încredere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? –  Trimite-ne un mesaj la numărul de telefon 0742.566.653, (WhatsApp, Signal sau Telegram)

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

Pentru toate informațiile necesare, urmăriți-ne pe Facebook:

Pagină: https://www.facebook.com/ziuaonlinesb/

Grup: https://www.facebook.com/groups/918635891535002/

ZIUA ONLINE PREZENTĂ LA DATORIE!

ZIUA ONLINE ZIARUL CARE ȚINE CU ROMÂNUL

FOTO CU CARACTER INFORMATIV

SURSA FOTO: https://stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *